|

Gamla och nya namn vaktar Sports mål

NyhetsbildZoom
Mika Järvinen fortsätter i Sportmålet. Foto: Arkiv/Arash Matin
Sami Aittokallio, Mika Järvinen och Conrad Mölder är Sports nya målvaktstrio.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

25-årige Sami Aittokallio och 18-årige Conrad Mölder är nya namn inför nästa säsong i Sport. Laget har också förlängt kontraktet med rutinerade Mika Järvinen, 29. Järvinen har nu kontrakt fram till våren 2020, medan Aittokallios kontrakt gäller för nästa säsong och Mölders kontrakt innehåller en option för säsongen 2019–2020.

– Vi stärker medvetet målvaktsgardet och jag är mycket nöjd med det. Det är antagligen det starkaste hittills under Sports tid i FM-ligan, säger sportchef Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Aittokallio kommer närmast från Sparta Prag och har under sin karriär spelat två NHL-matcher för Colorado Avalanche och 79 AHL-matcher för Lake Erie Monsters. Innan han flyttade till Tjeckien spelade han två säsonger i Kärpät och han är fostrad i Ilves.

Conrad Mölder kommer från KHL-klubben Kunlun Red Star, där han spelat juniorhockey i MHL-ligan. 18-åringen har både finländskt och estniskt pass och är född i Tallinn. Han hör till Finlands mest lovande målvakter.

Mika Järvinen står inför sin fjärde säsong i Vasa.

– Två erfarna målvakter, Aittokallio och Järvinen, tävlar sinsemellan om speltid. Vi har fördelat ansvaret jämnt eftersom båda kan stå i mål när som helst. Den unge och begåvade Mölder har i första hand ansvaret i A-juniorerna, men jag tror att han kommer att utmana om speltid också i representationslaget, säger Jämsä.

Enligt Jämsä kommer Sport att avslöja namnet på en ny anfallare inom kort.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan