|

Gamla och nya namn vaktar Sports mål

NyhetsbildZoom
Mika Järvinen fortsätter i Sportmålet. Foto: Arkiv/Arash Matin
Sami Aittokallio, Mika Järvinen och Conrad Mölder är Sports nya målvaktstrio.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

25-årige Sami Aittokallio och 18-årige Conrad Mölder är nya namn inför nästa säsong i Sport. Laget har också förlängt kontraktet med rutinerade Mika Järvinen, 29. Järvinen har nu kontrakt fram till våren 2020, medan Aittokallios kontrakt gäller för nästa säsong och Mölders kontrakt innehåller en option för säsongen 2019–2020.

– Vi stärker medvetet målvaktsgardet och jag är mycket nöjd med det. Det är antagligen det starkaste hittills under Sports tid i FM-ligan, säger sportchef Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Aittokallio kommer närmast från Sparta Prag och har under sin karriär spelat två NHL-matcher för Colorado Avalanche och 79 AHL-matcher för Lake Erie Monsters. Innan han flyttade till Tjeckien spelade han två säsonger i Kärpät och han är fostrad i Ilves.

Conrad Mölder kommer från KHL-klubben Kunlun Red Star, där han spelat juniorhockey i MHL-ligan. 18-åringen har både finländskt och estniskt pass och är född i Tallinn. Han hör till Finlands mest lovande målvakter.

Mika Järvinen står inför sin fjärde säsong i Vasa.

– Två erfarna målvakter, Aittokallio och Järvinen, tävlar sinsemellan om speltid. Vi har fördelat ansvaret jämnt eftersom båda kan stå i mål när som helst. Den unge och begåvade Mölder har i första hand ansvaret i A-juniorerna, men jag tror att han kommer att utmana om speltid också i representationslaget, säger Jämsä.

Enligt Jämsä kommer Sport att avslöja namnet på en ny anfallare inom kort.

Kommentarer
|

Sport förlänger kontrakten med två backar

Nyhetsbild
Valtteri Viljanen har övertygat Sport med sin puckskicklighet. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Sport har förlängt kontrakten med Valtteri Viljanen och Victor Westermarck.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Blue Fox vann efter straffslag

INNEBANDY När den första kedjan inte levererade framåt klev den tredje fram när Blue Fox damer vann med 3-2 (0-0, 0-1, 2-1) efter straffslag mot Hatsina.

Nyhetsbild
Utrikes

Misstänkt mässlingsfall i Umeå

Ett barn som besökt primärvårdsjouren och Norrlands universitetssjukhus under veckan misstänks vara drabbat av den mycket smittsamma och potentiellt farliga sjukdomen mässling, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild
Sport

Sjöström och Storvall tävlade i Österrike

SKIDSPORT. Az Grit Team hade 2 tävlande i årets Dolomitenlauf i Österrike, Annika Sjöström och Eric Storvall. Annika Sjöström vann damklassen 42 km på lördag.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan