|

Gamla och nya namn vaktar Sports mål

NyhetsbildZoom
Mika Järvinen fortsätter i Sportmålet. Foto: Arkiv/Arash Matin
Sami Aittokallio, Mika Järvinen och Conrad Mölder är Sports nya målvaktstrio.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

25-årige Sami Aittokallio och 18-årige Conrad Mölder är nya namn inför nästa säsong i Sport. Laget har också förlängt kontraktet med rutinerade Mika Järvinen, 29. Järvinen har nu kontrakt fram till våren 2020, medan Aittokallios kontrakt gäller för nästa säsong och Mölders kontrakt innehåller en option för säsongen 2019–2020.

– Vi stärker medvetet målvaktsgardet och jag är mycket nöjd med det. Det är antagligen det starkaste hittills under Sports tid i FM-ligan, säger sportchef Markus Jämsä i ett pressmeddelande.

Aittokallio kommer närmast från Sparta Prag och har under sin karriär spelat två NHL-matcher för Colorado Avalanche och 79 AHL-matcher för Lake Erie Monsters. Innan han flyttade till Tjeckien spelade han två säsonger i Kärpät och han är fostrad i Ilves.

Conrad Mölder kommer från KHL-klubben Kunlun Red Star, där han spelat juniorhockey i MHL-ligan. 18-åringen har både finländskt och estniskt pass och är född i Tallinn. Han hör till Finlands mest lovande målvakter.

Mika Järvinen står inför sin fjärde säsong i Vasa.

– Två erfarna målvakter, Aittokallio och Järvinen, tävlar sinsemellan om speltid. Vi har fördelat ansvaret jämnt eftersom båda kan stå i mål när som helst. Den unge och begåvade Mölder har i första hand ansvaret i A-juniorerna, men jag tror att han kommer att utmana om speltid också i representationslaget, säger Jämsä.

Enligt Jämsä kommer Sport att avslöja namnet på en ny anfallare inom kort.

Kommentarer
|

Resan mot VM fortsätter – Sund och Kiviranta med mot Norge

Nyhetsbild
Joel Kiviranta fanns inte med i laguppställningen i den första matchen mot Danmark, men i lördags var han med och nu är han också uttagen till truppen som möter Norge. Foto: Linus Lindholm
Både Tony Sund och Joel Kiviranta får fortsatt förtroende när Finland möter Norge i Karleby och Rovaniemi nästa vecka.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan