|

Robin Salo klar för SaiPa – "Miljöombyte bra alternativ"

NyhetsbildZoom
Robin Salo försöker få ett lyft i karriären i SaiPa. Foto: Arkiv/Arash Matin
Ryktena stämde. Sports backtalang Robin Salo har skrivit på för Villmanstrandklubben SaiPa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Robin Salo hade en oerhört tung säsong i Sport och ryktena om en övergång till östra Finland har varit seglivade. Nu bekräftar SaiPa det hela.

Salo, 19, har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med SaiPa.

– Jag tror att jag kan utveckla mitt spel och gå framåt här, säger Salo till klubbens webbplats.

– Säsongen som gick var utmanande. Jag lyckades inte hitta mitt spel i något skede och det var lite upp och ner hela tiden. Med tanke på det kände jag att ett miljöombyte var ett bra alternativ.


SaiPa tränas av Tero Lehterä, som varit lagkamrat med Robin Salos pappa Robert Salo i Kiekko-Espoo.

– Robin har inte riktigt tagit de steg framåt under de senaste åren som många andra och även han själv förväntat sig att han skulle göra. Han har stor potential och vi hoppas framför allt att han för med sig bra spel med pucken, säger Lehterä.

Salo gjorde sin andra hela ligasäsong för moderklubben Sport och SaiPa är hans första klubbadress utanför Vasa. I somras draftades han av New York Islanders som 46:e i andra omgången i NHL-draften.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan