|

IS: Mänskligt muttermisstag bakom Ferraris depåmardröm

NyhetsbildZoom
Ferrari och internationella bilsportförbundet FIA har gått till botten med problemen som orsakade den förfärliga olyckan förra veckan. Foto: Paul Crock/Lehtikuva
Ferrari och internationella bilsportförbundet FIA har utrett olyckan som gjorde att en mekaniker bröt benet i Bahrain. Enligt Ilta-Sanomat började allting med en felinställd mutterdragare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Då Kimi Räikkönen kallades in för ett däckbyte i Bahrain slutade det hela med en skadad mekaniker och en avbruten tävling.

Den senaste veckan har Ferrari och FIA gått igenom vad som orsakade att Francesco Cigarini bröt benen på två ställen. I en intervju på F1:s webbplats förklarar Ferrarichefen Maurizio Arrivabene att tre faktorer orsakade olyckan: ett mänskligt misstag, en mutterdragare och ett felaktigt sensormeddelande.

Enligt Ilta-Sanomat hade mekanikern som skulle ta bort Räikkönens vänstra bakdäck ställt in sin mutterdragare fel. I stället för att skruva upp muttern spände han den.

Då mekanikern tog bort mutterdragaren för att rätta till felet tolkade systemet det som att han utfört sitt arbete rätt, trots att det inte alls var fallet.

Cigarini stod bredvid med ett däck i handen och hann inte undan då Räikkönen trampade på gasen. Nu har Ferrari vidtagit åtgärder för att förbättra säkerheten.

– Vi har gått igenom procedurerna med FIA och ska se till att misstaget aldrig kommer att upprepas. Vi prioriterar människorna framför allting annat, säger Arrivabene enligt F1:s webbplats.

Kommentarer
|

Ny anfallare klar för KPV - kan debutera på fredag

Nyhetsbild
KPV-tränaren Jarmo Korhonen. Foto: Arkiv/Lasse Gran
KPV har gjort klart med en ny anfallare. Det handlar om 29-årige Yessy Mena från Colombia.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan