Då Kimi Räikkönen kallades in för ett däckbyte i Bahrain slutade det hela med en skadad mekaniker och en avbruten tävling.

Den senaste veckan har Ferrari och FIA gått igenom vad som orsakade att Francesco Cigarini bröt benen på två ställen. I en intervju på F1:s webbplats förklarar Ferrarichefen Maurizio Arrivabene att tre faktorer orsakade olyckan: ett mänskligt misstag, en mutterdragare och ett felaktigt sensormeddelande.

Enligt Ilta-Sanomat hade mekanikern som skulle ta bort Räikkönens vänstra bakdäck ställt in sin mutterdragare fel. I stället för att skruva upp muttern spände han den.

Då mekanikern tog bort mutterdragaren för att rätta till felet tolkade systemet det som att han utfört sitt arbete rätt, trots att det inte alls var fallet.

Cigarini stod bredvid med ett däck i handen och hann inte undan då Räikkönen trampade på gasen. Nu har Ferrari vidtagit åtgärder för att förbättra säkerheten.

– Vi har gått igenom procedurerna med FIA och ska se till att misstaget aldrig kommer att upprepas. Vi prioriterar människorna framför allting annat, säger Arrivabene enligt F1:s webbplats.