|

Artister världen över: "Han inspirerade oss alla"

NyhetsbildZoom
Avicii 2016 på Tallriken i Pildammsparken i Malmö. Foto: Björn Lindgren/TT
Både Sverige och omvärlden sörjer Tim Bergling, Avicii, efter beskedet om hans tidiga bortgång.Och musikvärlden sörjer en ikon för den elektroniska dansmusiken.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Jag finner inte ord, men vad jag kan säga är att vi var ett gäng unga killar från Sverige med drömmar och Tim inspirerade oss alla och miljoner andra", skriver Sebastian Ingrosso från Swedish House Mafia på Twitter efter att Tim Bergling, Avicii, gått bort vid 28 års ålder.

"Vila i frid min broder, din musik kommer att leva vidare för evigt."

Världsstjärnor inom den elektroniska dansmusiken samlas i sorg och minns svensken: Tiësto, David Guetta, Calvin Harris, Hardwell, Deadmaus, Laidback Luke, Nicky Romero, Steve Aoki, Zedd, Eric Prydz, Dada Life, Kygo, med många fler.

"Någonting riktigt hemskt hände", skriver David Guetta i ett inlägg på Facebook, och fortsätter:

"Vi förlorade en vän med ett så vackert hjärta och världen förlorade en otroligt talangfull musiker. Tack för dina vackra melodier, tiden vi hade tillsammans i studion, när vi spelade tillsammans som dj:s eller när vi njöt av livet som vänner."

". . .en vacker själ, passionerad och extremt talangfull med så mycket kvar att göra", skriver Calvin Harris på Twitter.

"Kan inte tro detta, jag kommer att sakna dig så mycket. Från din första konsert där vi spelade tillsammans, till alla de fantastiska minnen vi delade. Tack för att du förändrade världen med din fantastiska musik och för att du var en sådan inspiration", skriver Hardwell på Twitter.

Aviciis musikaliska bredd hörs i hans musik, och hans musik hörs i andras. Under åren efter genombrottet arbetade han med flera av världens största artister. Robbie Williams skriver sina kondoleanser i sociala medier. 2014 arbetade Avicii med Madonna på ett av hennes album.

"Så sorgligt. Så tragiskt. Farväl kära rara Tim", skriver hon på Instagram.

Aloe Blacc sjöng på "Wake me up" (2013).

"Jag kan inte uttrycka hur djupt ledsen jag är. Att träffa honom förändrade mitt liv. Han var en otroligt begåvad person och det gör så ont att han är borta", skriver han.

Rita Ora, som var med på låten "Lonely together", skriver att hon är förkrossad:

"Jag har inga ord. Jag minns hur fantastiskt det var att göra 'Lonely together' och det känns som det bara var i går som vi talades vid."

Avicii spelade på prins Carl-Philip och prinsessan Sofias bröllop och de tar emot dödsbeskedet med stor sorg, säger de i ett skriftligt uttalande från hovet:

"Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom och beundrade honom som artist och den fina person som han var. Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik. Våra varmaste tankar går till hans familj."

Kommentarer
|

Skrillex ifrågasätter R Kelly-bojkott

Nyhetsbild
Artisten Skrillex, eller Sonny John Moore som han egentligen heter. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/AP/TT
Celine Dion, Chance The Rapper och Lady Gaga har alla valt att ta avstånd från sina samarbeten med R Kelly, efter att flera anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot artisten i dokumentärserien "Surviving R Kelly".
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missa inte den blodröda månen på måndag morgon

En total månförmörkelse som färgar hela månen röd – och ett ljusstarkt planetmöte. Passa på att gå ut och titta upp i morgon bitti, det händer saker på januarihimlen!

Nyhetsbild
Lokalt

Plankorsning i Yxpila ska göras säkrare

KARLEBY Trafikverket satsar 28 miljoner euro på att göra plankorsningar i hela landet säkrare. Yxpila i Karleby är med i åtgärdsprogrammet.

Nyhetsbild
Lokalt

Angelica nära frontalkrock vid Edsevökorsningen – "Löser sig med fjärde ramp"

PEDERSÖRE När Angelica Hellman tog avfarten från Riksåttan hem mot Lappfors var hon inte beredd på att möta en lastbil i samma fil. Vissa får köra motströms i rampen, enligt trafikplaneraren.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan