|

Räikkönen sjabblade i kvalet

NyhetsbildZoom
Kimi Räikkönen fick inte till det i kvalet i Baku. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Kirill Kudryavtsev
Sebastian Vettel tog sin tredje raka pole position när han var snabbas i kvalet i Baku. Valtteri Bottas startar från tredje rutan på söndag, medan Kimi Räikkönen har sjätte plats som utgångsposition.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kimi Räikkönen såg ut att kunna nypa åt sig första startrutan i söndagens GP i Azerbajdzjan.

Men Räikkönen ställde till det för sig med en miss i slutet av kvalet och tvingades nöja sig med sjätte plats. Räikkönens tyska Ferrari-stallkamrat Sebastian Vettel tog sin tredje raka pole position och har Mercedesförarna Lewis Hamilton och Valtteri Bottas närmast bakom sig i startfältet.

Britten Hamilton var 0,179 sekunder efter Vettel i kvalet och några tiondelar före Bottas.

– Bilen fungerade riktigt bra den här eftermiddagen, så det ser bra ut inför loppet. På fredagen hade jag lite problem med självförtroendet, tilliten till bilen och rytmen i körningen, men nu klickade det och då fortsätter det bara att fungera, säger Vettel enligt VM-seriens webbplats.

För Räikkönens del är sjätteplatsen i kvalet hans sämsta hittills i Baku.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan