|

Räikkönen sjabblade i kvalet

NyhetsbildZoom
Kimi Räikkönen fick inte till det i kvalet i Baku. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Kirill Kudryavtsev
Sebastian Vettel tog sin tredje raka pole position när han var snabbas i kvalet i Baku. Valtteri Bottas startar från tredje rutan på söndag, medan Kimi Räikkönen har sjätte plats som utgångsposition.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kimi Räikkönen såg ut att kunna nypa åt sig första startrutan i söndagens GP i Azerbajdzjan.

Men Räikkönen ställde till det för sig med en miss i slutet av kvalet och tvingades nöja sig med sjätte plats. Räikkönens tyska Ferrari-stallkamrat Sebastian Vettel tog sin tredje raka pole position och har Mercedesförarna Lewis Hamilton och Valtteri Bottas närmast bakom sig i startfältet.

Britten Hamilton var 0,179 sekunder efter Vettel i kvalet och några tiondelar före Bottas.

– Bilen fungerade riktigt bra den här eftermiddagen, så det ser bra ut inför loppet. På fredagen hade jag lite problem med självförtroendet, tilliten till bilen och rytmen i körningen, men nu klickade det och då fortsätter det bara att fungera, säger Vettel enligt VM-seriens webbplats.

För Räikkönens del är sjätteplatsen i kvalet hans sämsta hittills i Baku.

Kommentarer
|

IK Myran fick sin ligalicens

Nyhetsbild
IK Myran spelade upp sig till ligan i höstas och nu har klubben också fått sin ligalicens för premiärsäsongen 2019. Foto: Markku Jokela
IK Myran har beviljats ligalicens för 2019, då damlaget debuterar på den högsta serienivån. Licenskommittén gjorde däremot tummen ner för ett av de andra lagen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Lokalt

Kommundirektören utreder ÖK-fastigheten: "Det är inte alldeles enkelt"

PEDERSÖRE Motionen om en åtgärdsplan för Österbottens kötts gamla fastighet i Bennäs behandlades i Pedersörestyrelsen i måndags. Kommundirektör Stefan Svenfors fick i uppgift att utreda ärendet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan