|

Hamilton tog första segern – Räikkönen tvåa

NyhetsbildZoom
Lewis Hamilton, till vänster, vann Bakus VM-deltävling i formel 1 sedan teamkompisen Valtteri Bottas fått punktering när han var i ledningen med bara några få varv kvar. Foto: Luca Bruno/AP/TT
I ett dramatiskt F1-race tog Lewis Hamilton sin första seger för säsongen när han vann Bakus VM-deltävling före Kimi Räikkönen och Sergio Perez.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tysken Sebastian Vettel såg ut att ha koll på racet där han länge hade förstaplatsen. Inte ens när finländaren Valtteri Bottas i sin Mercedes tog sig förbi när Vettel gick i depå för att byta däck så var det något som oroade Ferrari-stallet. Bottas hade inte bytt sina supersoft-däck ännu så det skulle komma ett bra läge för Vettel att ta sig förbi när finländaren gick i depå.

På det 40:e varvet blev det en smäll mellan de två Red Bull-förarna Max Verstappen och Daniel Ricciardo när de låg fyra och femma och båda tvingades bryta. Felet var Verstappens som låg först men svängde in framför Ricciardo.

Då passade Bottas på att lägga på nya däck medan säkerhetsbilen var ute och när fältet väl släpptes så återstod bara fyra varv. Vettel försökte att passera, men bromsade för sent och Hamilton och Räikkönen tog sig förbi. Men bara ett varv senare fick Bottas punktering och tvingades bryta. I stället höll Hamilton undan, vann och tog sin och Mercedes första seger för säsongen. Vettel, som fick problem med ett däck vid sin sena inbromsning, slutade fyra.

Räikkönen var inblandad i en krock på första varvet, tvingades till depån för att byta en framvinge och hamnade långt bak i fältet. Men tack vare att många förare tvingades bryta och fenomenal körning lyckades den rutinerade finländaren klättra ända upp på pallen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

Nyhetsbild
Lokalt

Närpes gick bäst i Österbotten – Kaskö hade minst i kassan

Närpes ekonomi gick som smort i fjol medan Nykarlebys knäade. Larsmo hade mest cash i kassan och Kaskö hade minst.

Nyhetsbild
Lokalt

Besvikelse över NTM:s beslut – orsakar många frågor

JAKOBSTAD Den planerade fiskodlingen utanför Jakobstad väcker diskussion och frågetecken på det lokala planet.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Profur försöker få finländska kvinnor att köpa päls

NYKARLEBY Kritiker mot pälsnäringen släpper inte längre ut djur ur burar. Profurs nya kommunikationschef bemöter kritiken mot pälsnäringen på sociala medier och i politiska kabinett.

Mest läst senaste veckan