|

Tänak vann Argentinas rally – Rovanperä kraschade våldsamt

NyhetsbildZoom
Ott Tänak fick fira i Argentina. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Diego Lima
Toyota-föraren Odd Tänak vann Argentinas VM-deltävling med god marginal. 17-åriga Kalle Rovanperä höll riktigt bra fart, men kraschade våldsamt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skoda-föraren Kalle Rovanperä körde av vägen på rallyts nästsista sträcka på söndagen. Bilen tumlade runt flera varv, tog med sig ett tält och kvaddade två personbilar, men inga åskådare hamnade i vägen, berättar Yle.

Rovanperä fördes till läkare och misstänks ha en lindrig hjärnskakning.

– Jäklar, jag hinner inte prata just nu. Vi får återkomma, säger Rovanperä till Yle.

Zoom

Kalle Rovanperä klarade sig undan med en lindrig hjärnskakning. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Willy Weyens


Rovanperä hade chansen att ta hem tävlingen i WRC 2-klassen och höll jämna steg med esten Ott Tänak som vann i WRC 1-klassen, men efter kraschen stod Rovanperäs svenska stallkamrat Pontus Tidemand som segrare i WRC 2.

Tänak distanserade belgiska Hyundai-föraren Thierry Neuville med 37,7 sekunder och Neuvilles spanska stallkamrat Dani Sordo slutade tredje, 1.15,7 efter Tänak.

Esapekka Lappi (Toyota) blev åttonde och Teemu Suninen (Ford) slutade nionde).

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Lokalt

Wilma och Matilda pratade bäst – "Det var roligt att få uttrycka en åsikt"

KARLEBY Det blev både språkbad och övning i att tala inför publik när österbottniska gymnasieelever tävlade i retorik på tisdagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan