|

VPS fortsätter med tre mittbackar – junior får första starten

NyhetsbildZoom
Lagkaptenen Sebastian Strandvall får sällskap av 18-åriga Fabrice Gatambiye på mittfältet i kvällens match. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
VPS gör tre ändringar i startelvan mot PS Kemi jämfört med söndagens match mot HJK. Egna produkten Fabrice Gatambiye tar plats i startelvan i en ligamatch för första gången.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

2016 skrev Fabrice Gatambiye på ett kontrakt av modellen 4+3 med VPS. Sina första minuter i FM-ligan har Gatambiye, 18, fått genom två inhopp den här säsongen, men nu är han redo att ta plats i startelvan.

Gatambiye ersätter Omar Jama på mittfältet i kvällens match mot PS Kemi. De övriga ändringarna är att Marko Meerits får chansen i målet i stället för Samu Volotinen och att Ibrahima Gueye är spjutspets i stället för Douglas Caé. Jama, som varit riktigt bra på mittfältet, saknas helt i matchtruppen och det är oklart varför.

VPS kommer åter till match med tre mittbackar, vilket innebär att Jesper Engström och Alexander McQueen kommer att ha mer offensiva roller på flankerna. Mittfältaren Juho Lähde är tillbaka och startar på bänken, men Jerry Voutilainen saknas fortfarande.

På bänken hittas även Marco Privitera. Den italienska mittfältaren har ännu inte fått några minuter i VPS, men spelade på topp när akademilaget premiärvann med 0–4 över I-JBK i division 3 förra veckan. Privitera gjorde ett mål i matchen.

PS Kemi ställer upp med både Hakeem Araba och VPS-bekanta Juho Mäkelä i anfallet. Med två storväxta anfallare blir presspelet knappast blixtrande, men långa uppspel är att vänta på duon.

VPS preliminära startelva: Marko Meerits – Jesper Engström, Elhadji Ciss, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Alexander McQueen – Juha Hakola, Fabrice Gatambiye, Aatu Laatikainen, Sebastian Strandvall – Ibrahima Gueye.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Akseli Kalermo, Hindrek Ojamaa, Juho Lähde, Berkant Güner, Marco Privitera, Douglas Caé.

Avspark 18.30 i Sandviken.

Kommentarer
|

Derbyn i april för VPS: "Hade önskat ett derby på sommaren"

Nyhetsbild
Lagkaptenen Sebastian Strandvall öppnade målskyttet när VPS besegrade FC Inter med 2–0 i ligapremiären i fjol. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
FM-ligan har snickrat färdigt grundseriens schema. VPS börjar med hemmamatch och har två hemmaderbyn i ett tidigt skede.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Opinion

LEDARE: Osäkerhet och snabba lösningar

Det har pågått en ambivalent diskussion i Finland sedan hösten 2015, när nästan tio gånger fler flyktingar än året innan kom till landet.

Nyhetsbild
Lokalt

Flexibelt och öppet – nyrenoverat Centria ska öka gemenskapen

KARLEBY Det är ljust, det är öppet och det är modernt. Nyrenoverade Centria på Bondegatan ska kunna omformas enligt de behov som uppstår.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan