2016 skrev Fabrice Gatambiye på ett kontrakt av modellen 4+3 med VPS. Sina första minuter i FM-ligan har Gatambiye, 18, fått genom två inhopp den här säsongen, men nu är han redo att ta plats i startelvan.

Gatambiye ersätter Omar Jama på mittfältet i kvällens match mot PS Kemi. De övriga ändringarna är att Marko Meerits får chansen i målet i stället för Samu Volotinen och att Ibrahima Gueye är spjutspets i stället för Douglas Caé. Jama, som varit riktigt bra på mittfältet, saknas helt i matchtruppen och det är oklart varför.

VPS kommer åter till match med tre mittbackar, vilket innebär att Jesper Engström och Alexander McQueen kommer att ha mer offensiva roller på flankerna. Mittfältaren Juho Lähde är tillbaka och startar på bänken, men Jerry Voutilainen saknas fortfarande.

På bänken hittas även Marco Privitera. Den italienska mittfältaren har ännu inte fått några minuter i VPS, men spelade på topp när akademilaget premiärvann med 0–4 över I-JBK i division 3 förra veckan. Privitera gjorde ett mål i matchen.

PS Kemi ställer upp med både Hakeem Araba och VPS-bekanta Juho Mäkelä i anfallet. Med två storväxta anfallare blir presspelet knappast blixtrande, men långa uppspel är att vänta på duon.

VPS preliminära startelva: Marko Meerits – Jesper Engström, Elhadji Ciss, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Alexander McQueen – Juha Hakola, Fabrice Gatambiye, Aatu Laatikainen, Sebastian Strandvall – Ibrahima Gueye.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Akseli Kalermo, Hindrek Ojamaa, Juho Lähde, Berkant Güner, Marco Privitera, Douglas Caé.

Avspark 18.30 i Sandviken.