|

VPS fortsätter med tre mittbackar – junior får första starten

NyhetsbildZoom
Lagkaptenen Sebastian Strandvall får sällskap av 18-åriga Fabrice Gatambiye på mittfältet i kvällens match. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
VPS gör tre ändringar i startelvan mot PS Kemi jämfört med söndagens match mot HJK. Egna produkten Fabrice Gatambiye tar plats i startelvan i en ligamatch för första gången.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

2016 skrev Fabrice Gatambiye på ett kontrakt av modellen 4+3 med VPS. Sina första minuter i FM-ligan har Gatambiye, 18, fått genom två inhopp den här säsongen, men nu är han redo att ta plats i startelvan.

Gatambiye ersätter Omar Jama på mittfältet i kvällens match mot PS Kemi. De övriga ändringarna är att Marko Meerits får chansen i målet i stället för Samu Volotinen och att Ibrahima Gueye är spjutspets i stället för Douglas Caé. Jama, som varit riktigt bra på mittfältet, saknas helt i matchtruppen och det är oklart varför.

VPS kommer åter till match med tre mittbackar, vilket innebär att Jesper Engström och Alexander McQueen kommer att ha mer offensiva roller på flankerna. Mittfältaren Juho Lähde är tillbaka och startar på bänken, men Jerry Voutilainen saknas fortfarande.

På bänken hittas även Marco Privitera. Den italienska mittfältaren har ännu inte fått några minuter i VPS, men spelade på topp när akademilaget premiärvann med 0–4 över I-JBK i division 3 förra veckan. Privitera gjorde ett mål i matchen.

PS Kemi ställer upp med både Hakeem Araba och VPS-bekanta Juho Mäkelä i anfallet. Med två storväxta anfallare blir presspelet knappast blixtrande, men långa uppspel är att vänta på duon.

VPS preliminära startelva: Marko Meerits – Jesper Engström, Elhadji Ciss, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Alexander McQueen – Juha Hakola, Fabrice Gatambiye, Aatu Laatikainen, Sebastian Strandvall – Ibrahima Gueye.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Akseli Kalermo, Hindrek Ojamaa, Juho Lähde, Berkant Güner, Marco Privitera, Douglas Caé.

Avspark 18.30 i Sandviken.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan