Antalet elbilar har fördubblats i Finland

NyhetsbildZoom
Nätverket av laddningsstationer växer i Finland. Foto: Fortum
Det totala antalet elbilar är fortfarande litet på de finländska vägarna, men andelen eldrivna bilar ökar i snabbt takt. Teknologiindustrin bedömer att det finns över 20 000 elbilar på våra vägar om ett drygt år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När Teknologiindustrin har sammanställt statistik över hur många elbilar som rullar på våra vägar har de kommit fram till att antalet nu är över 9 000. Andelen har fördubblats under de senaste 11 månaderna.

Teknologiindustrin gör bedömningen att det finns över 20 000 elbilar på våra vägar efter det andra kvartalet 2019.

Att elbilsparken växer beror delvis på att antalet laddningsstationer ökat märkbart. En orsak till det är det investeringsstöd som betalas ut. Antalet laddningsstationer har ökat med 90 procent under de senaste 12 månaderna.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan