|

Bortamatch mot TPS – VPS ändrar på backlinjen

NyhetsbildZoom
Ibrahima Gueye öppnade målkontot i ligan i torsdagens hemmamatch mot PS Kemi och får fortsatt förtroende på topp. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
Efter succén hemma mot PS Kemi får Fabrice Gatambiye chansen från start även i Åbo. VPS väljer att spela med två mittbackar mot TPS.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Marko Meerits fortsätter vakta VPS mål, men har en lite annorlunda backlinje framför sig än i torsdagens hemmamatch mot PS Kemi.

Elhadji Ciss startar på bänken och VPS ställer upp en fyrbackslinje med Timi Lahti och Eero-Matti Auvinen i mittlåset. Ibrahima Gueye startar åter på topp, medan Douglas Caé får nöja sig med ett ytterst sannolikt inhopp.

Ytterbacken Aubrey David och mittfältarna Omar Jama och Jerry Voutilainen saknas fortfarande i matchtruppen. David repar sig från en hälskada, medan Jama stod över torsdagens match för att han inte kände sig i fullt slag och Voutilainen missat ett par matcher på grund av skada.

Serienykomlingen TPS inledde säsongen med förluster mot FC Lahti och SJK, men för dryga två veckor blev det en något överraskande seger med 1–2 i Åboderbyt mot FC Inter. Efter det har TPS kryssat 0–0 mot starka RoPS, men i torsdags blev det en 3–2-förlust borta mot IFK Mariehamn. 32-åriga anfallaren Mika Ääritalo gjorde bägge målen i Mariehamn och har tre fullträffar totalt.

– Vi har tagit det ganska lugnt sedan senaste match och gjort allt för att vi ska vara på hugget mot TPS, säger lagkaptenen Sebastian Strandvall i VPS videointervju inför matchen.

– Jag såg derbyt och tycker att TPS spelade bra, de spelade smart. Annars har de haft lite oflyt och inte fått in de avgörande målen. Det blir säkert en utmanande match, de vill visa vad de går för. Men vi har alla chanser att vinna och det siktar vi på.

VPS preliminära startelva: Marko Meerits – Jesper Engström, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Alexander McQueen – Aatu Laatikainen, Fabrice Gatambiye – Juha Hakola, Juho Lähde, Sebastian Strandvall – Ibrahima Gueye.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Akseli Kalermo, Hindrek Ojamaa, Elhadji Ciss, Marco Privitera, Berkant Güner, Douglas Caé.

Avspark 18.30 i Kuppis. Matchen sänds i Ruutu+.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Antons skoltid var kämpig – han fick bokstavsdiagnos som vuxen

JAKOBSTAD Anton Plogman är uppväxt med missbruk i familjen och fick själv alkoholproblem i tonåren. Som vuxen fick han diagnosen ADD. Nu är det hans jobb att dela med sig av sina erfarenheter.

Nyhetsbild
Sport

Pärmäkoski får varning – "Jag tänkte inte efter"

LÄNGDSKIDOR Krista Pärmäkoski har fått en skriftlig varning från förbundet till följd av sitt tilltag i söndagens cupsprint.

Nyhetsbild
Inrikes

KD vill ha billigare frukt, dyrare alkohol och hjälpa barnfamiljer

Kristdemokraterna presenterade sin alternativa budget på onsdagen. Enligt ordförande Peter Östman är barn, unga och barnfamiljer i centrum i KD:s politik.

Nyhetsbild
Sport

Leo Komarov passade till ovanlig fullträff

ISHOCKEY Leo Komarov var inblandad i ett osannolikt mål, då New York Islanders kvitterade till 1–1 mot Vancouver Canucks. Komarov & Co vann till sist också matchen med 5–2.

Mest läst senaste veckan