Marko Meerits fortsätter vakta VPS mål, men har en lite annorlunda backlinje framför sig än i torsdagens hemmamatch mot PS Kemi.

Elhadji Ciss startar på bänken och VPS ställer upp en fyrbackslinje med Timi Lahti och Eero-Matti Auvinen i mittlåset. Ibrahima Gueye startar åter på topp, medan Douglas Caé får nöja sig med ett ytterst sannolikt inhopp.

Ytterbacken Aubrey David och mittfältarna Omar Jama och Jerry Voutilainen saknas fortfarande i matchtruppen. David repar sig från en hälskada, medan Jama stod över torsdagens match för att han inte kände sig i fullt slag och Voutilainen missat ett par matcher på grund av skada.

Serienykomlingen TPS inledde säsongen med förluster mot FC Lahti och SJK, men för dryga två veckor blev det en något överraskande seger med 1–2 i Åboderbyt mot FC Inter. Efter det har TPS kryssat 0–0 mot starka RoPS, men i torsdags blev det en 3–2-förlust borta mot IFK Mariehamn. 32-åriga anfallaren Mika Ääritalo gjorde bägge målen i Mariehamn och har tre fullträffar totalt.

– Vi har tagit det ganska lugnt sedan senaste match och gjort allt för att vi ska vara på hugget mot TPS, säger lagkaptenen Sebastian Strandvall i VPS videointervju inför matchen.

– Jag såg derbyt och tycker att TPS spelade bra, de spelade smart. Annars har de haft lite oflyt och inte fått in de avgörande målen. Det blir säkert en utmanande match, de vill visa vad de går för. Men vi har alla chanser att vinna och det siktar vi på.

VPS preliminära startelva: Marko Meerits – Jesper Engström, Timi Lahti, Eero-Matti Auvinen, Alexander McQueen – Aatu Laatikainen, Fabrice Gatambiye – Juha Hakola, Juho Lähde, Sebastian Strandvall – Ibrahima Gueye.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Akseli Kalermo, Hindrek Ojamaa, Elhadji Ciss, Marco Privitera, Berkant Güner, Douglas Caé.

Avspark 18.30 i Kuppis. Matchen sänds i Ruutu+.