Nytt fraktfartyg har börjat trafikera mellan Nådendal och Kapellskär

NyhetsbildZoom
Fartyget Finnswan kan ta 554 passagerare och har en godskapacitet på 4 215 längdmeter. Foto: Unelmastudio/Rami Lappalainen
Finnlines har satt in fartyget MS Finnswan på rutten mellan Nådendal i Finland och Kapellskär i Sverige. Resan mellan länderna avverkas på åtta timmar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det kombinerade frakt- och passagerarfartyget svänger också in till hamnen i Långnäs, Åland.

Finnswan byggdes 2007 och har hittills trafikerat rutten Malmö-Travemünde under namnet Nordlink. I början av 2018 omregistrerades fartyget som MS Finnswan och började segla under finländsk flagga.

Fartyget kan ta 554 passagerare och har en godskapacitet på 4 215 längdmeter.

Finnlines har också ett annat fartyg, Finnfellow, som trafikerar samma rutt.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan