Samlingspartiet och Svenska folkpartiet ingår valförbund i Norra Österbotten

Samlingspartiet och Svenska folkpartiet har ingått ett valförbund för landskapsvalet i Norra Österbotten. Partierna hoppas kunna ställa upp en full lista på 118 kandidater.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samlingspartiets kretsordförande Tomi Kaismo anser att valförbundet är en mycket bra lösning.

– Ett helt nytt val är en intressant utmaning men också samtidigt en fin möjlighet där Samlingspartiet och SFP:s kandidater bildar ett konkurrenskraftigt lag, säger han i ett pressmeddelande.

SFP:s verksamhetsledare Åsa Gustafsson som ansvarar för Norra Österbotten är också mycket nöjd med valförbundet.

– Med hjälp av valförbundet kan vi trygga en bra representation i den nya landskapsorganisationen, säger hon i samma pressmeddelande.

Det är ännu inte helt klart när landskapsvalet ordnas. Dagen slås fast under sommaren.

Enligt den nuvarande tidtabellen ordnas valet den 28 oktober. I Norra Österbotten väljs 79 landskapsfullmäktigeledamöter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan