|

VW återkallar 410 000 bilar efter bältesfel

NyhetsbildZoom
Volkswagen återkallar över 400 000 bilar efter att bältesfel har upptäckts. Arkivbild. Foto: Mark Earthy/TT
Volkswagen kommer att återkalla 410 000 bilar med anledning av de säkerhetsbältesproblem som har upptäckts.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I "sällsynta situationer", när både mitten- och vänstersätet i bilarnas baksäten används, kan det vänstra säkerhetsbältet släppa. Det handlar om modeller av Volkswagen (Polo) och dess spanska dottermärke Seat (Ibiza, Arona).

"Märket råder sina kunder att inte använda mittensätet på nya Polo förrän bilen utrustats med en omgjord låsanordning för bälten", skriver VW.

Den nya anordningen ska testas och godkännas innan den kan tas i bruk. Alla bilägare som berörs kommer att kontaktas av Volkswagen under de kommande veckorna.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan