|

Portin sextonde på långdistansen i EM

NyhetsbildZoom
Fredric Portin avslutade EM med en sextonde plats på långdistansen. Foto: Finlands Orienteringsförbund
Fredric Portin var klart distanserad av sin klubbkamrat i Paimion Rasti. Flerfaldige världsmästaren på långdistans, Olav Lundanes, tog sin andra EM-titel på distansen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fredric Portin hade problem med andningen i lördagens stafett, men kunde ställa upp på söndagens långdistans i EM i Ticino, Schweiz.

Portin blev 16:e. Det här är hans nästbästa placering i en EM-långdistans. För två år sedan var han nionde.

– Jag är glad att jag startade även om kroppen var helt död i går. Det här var ingen fullträff, men en helt okej prestation ändå. En fantastisk tävling och en mäktig terräng. På slutet blev jag lite tröttare och orienteringen började också gå sämre, men som tur blev det inga megabommar, säger Portin i ett pressmeddelande från Finlands orienteringsförbund.

Portin förlorade med 6.46 till den segrande norrmannen Olav Lundanes, tillika klubbkamrat i Paimion Rasti.

Lundanes var starkast på slutet och vann 52 sekunder före Matthias Kyburz och 1.12 före Gernot Kerscbauer från Österrike. En annan Paimion Rasti-orienterare var fyra, fransmannen Frederic Tranchand.

Elias Kuukka blev 47:e och Hannu Airila 55:e.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan