Falsk information om vargattack

Polis Zoom
Foto: Eva-Stina Kjellman

Polis

Polisen har under flera dagar undersökt fallet med en misstänkt vargattack i Bennäs i onsdags. Slutsatsen på måndagen är att ingen varg har varit i farten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I onsdags tog Österbottens polisinrättning emot en anmälan där en person misstänkte att en varg hade attackerat dotterns hund i Bennäs.

Hunden, en nioårig jämthund hade befunnit sig i en inhägnad och påträffades liggande i inhägnaden. Personen som hittade hunden misstänkte att en varg attackerat hunden och skadat den. Hunden fördes till veterinär och ärendet anmäldes till polisen.

Polisen kunde vid platsundersökningen inte påträffa spår som ger misstanke om att hunden attackerats av rovdjur. Polisen har varit i kontakt med veterinären som undersökte hunden. Enligt veterinärens uppgifter finns det inte något som tyder på att hunden angripits och skadats av rovdjur, däremot har hunden opererats på grund av en stor böld som den haft.

Fresh siktar på niosiffrig omsättning – dubblar ytorna i Edsevö

André Mård, ansvarig byggmästare på Jake Rakennus Bygg, övervakar arbetet med grunden till Freshs nya fabriksdel.
Foto: Jonas Brunnström

André Mård, ansvarig byggmästare på Jake Rakennus Bygg, övervakar arbetet med grunden till Freshs nya fabriksdel.

Fresh satsar stort på sina salladsprodukter och bygger ut fabriken i Edsevö. För Jake Rakennus Bygg är det deras största byggprojekt någonsin.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan