|

VPS tog en poäng: "Det var straff"

NyhetsbildZoom
Jesper Engström jobbade hårt mot Honka, men VPS fick nöja sig med en poäng. Foto: Linus Lindholm
En straff tidigt i matchen präglade mötet mellan VPS och Honka. Tack vare Sebastian Strandvalls kvittering blev det 1–1.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I nionde minuten satte Borjas Martin fart mot VPS straffområde – och gjorde en inbrytning i backlinjen.

Det blev trångt – och Martin föll på Timi Lahtis ben. Och Björneborgsdomaren Petri Viljanen dömde straff.

– Det var straff. Men det grämer att vi släppte till ett sådant läge – det borde vi inte göra, säger VPS lagkapten Sebastian Strandvall.

Javier Hervas gjorde inget misstag och Marko Meerits i VPS-målet tvingades att kapitulera.

Honkas tidiga ledningsmål präglade resten av ligamatchen. VPS hade bra försök att kvittera matchen med närmare tio målchanser.

Men det dröjde till sjuttiosjunde minuten innan det gick vägen. VPS fick en frispark strax utanför straffområdet – ett läge för Sebastian Strandvall.

Han fixade också den kvittering som de 2398 i publiken hade väntat på. Frisparken gick direkt i mål otagbar för Timothy Murray i Honkas mål.

Därmed stärkte Strandvall sin position som VPS bästa målskytt med fem ligamål den här säsongen.

– Vi spelade en bra match och skapade många chanser. Jag vet inte riktigt vad vi skulle ha kunnat göra bättre, säger Jesper Engström.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan