|

Knölvalen Lotta fastnade i nät igen

NyhetsbildZoom
Knölvalen Lotta simmade i närheten av olycksplatsen en längre stund efter att ha räddats av sjöbevakningen utanför Bergö i lördags. Foto: Sjöbevakningen
En knölval fastnade i en laxryssja utanför Raumo på tisdagen. Efter räddningsuppdraget meddelade sjöbevakning att det även denna gång var knölvalen Lotta som behövde hjälp att komma loss.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sjöbevakningen fick rycka ut på nytt på tisdagen för att rädda en knölval i sjönöd. Räddningspatrullen som utgick från kustbevakningsstationen i Raumo fick loss valen vid halvtretiden på eftermiddagen.Valen var den samma som i lördags fastnade i fiskare Kristian Nymans sikkrok. Efter tisdagens räddningsuppdrag meddelade sjöbevakningen att Lotta såg välbehållen ut när hon fortsatte sin färd.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan