Stafettpinnen går till organisationer som främjar jämlikhet inom utbildning. Securitas fick vandringspriset för sitt arbete med att utbilda invandrare och för att visa exempel och utmana också andra stora arbetsgivare att göra mer för jämlikhet. Securitas har bland annat ordnat utbildningar i samarbete med Stadin osaamiskeskus.

– Det var naturligt för oss att ta emot stafettpinnen eftersom vi redan i samarbete med Stadin osaamiskeskus har utbildat två väktargrupper som bestod av invandrare och som nu arbetar hos oss. På hösten börjar utbildningen för en tredje grupp, säger Securitas personalchef Katja Soivio i ett pressmeddelande.

Förra veckan dömdes däremot Securitas i hovrätten för diskriminering efter att ha sagt upp en väktare som hade diabetes. Enligt domen hade företaget inte rätt att säga upp väktaren endast på grund av sjukdomen, eftersom de inte kunde visa att sjukdomen skulle påverka väktarens arbete.

I ett mejl till SPT skriver Securitas kommunikationschef Marjukka Keltikangas att fallen inte har med varandra att göra. Företaget vill ännu inte kommentera domen eftersom det inte är klart om den kommer att överklagas.

– Det är alltid beklagligt om ett arbetskontrakt måste avslutas. I varje enskilt fall gör vi noggranna övervägningar som grundar sig på arbetslagstiftningen och domstolarnas prejudikat innan vi fattar beslut, säger Keltikangas.

Företaget Securitas erbjuder säkerhetstjänster medan Stadin osaamiskeskus är en instans inom Helsingfors stad som hjälper invandrare att utbilda sig och hitta jobb.