Googles kamerabil på uppdrag i Karleby

NyhetsbildZoom
Googles bildmaterial från Karleby uppdateras som bäst. Det behövs verkligen eftersom det för tillfället känns mest som en historielektion att köra runt virtuellt i centrum. Här en vy längs Östra Kyrkogatan med Anttila i bakgrunden. Foto: Street View
Google-bilen är i Karleby som bäst och fotograferar för tjänsten Street View i Google Maps.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är en tid sedan Googles bil samlat in fotomaterial i Karleby så nytt material är välkommet. När man söker på Street View i staden får man fram material från 2009 eller i bästa fall 2011. Mycket har hänt under knappt tio år, speciellt på sådana områden som Heinola där många nya företag etablerat sig sedan 2011.

Enligt Googles uppgifter kör bilen nu runt i Öster­botten fram till augusti för att fota för Googles tjänst Street View, som är en del av Google Maps. Bilen känner du igen på ­kamerautrustningen på ­taket och Googles klistermärken.

Exakt var bilen rör sig i Österbotten är hemligt, men på torsdagen sågs den i varje fall köra runt i Karleby centrum.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan