Ikea öppnar i Sydamerika

NyhetsbildZoom
Ikea expanderar till ytterligare en kontinent. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Möbeljätten Ikea planerar att öppna sina första butiker i Sydamerika och har skrivit på ett samarbetsavtal med chilenska Falabella.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Därmed expanderar Ikea till en ny kontinent. Åtminstone nio butiker i Chile, Colombia och Peru planeras under en tioårsperiod, vid sidan av nätförsäljning i de tre länderna, uppger Inter Ikea i ett pressmeddelande.

Ikeas första sydamerikanska varuhus öppnas enligt planerna i den chilenska huvudstaden Santiago i slutet av 2020. Näst på tur är Perus huvudstad Lima och Colombias huvudstad Bogotá.

Totalt finns i dag 418 Ikea-butiker i 49 länder.

"Vi kommer att ge de tre länderna hela upplevelsen av Ikea, med butiker och nätförsäljning som den som redan finns i Europa, USA och Asien", säger Falabellas vd Sandro Solari.

Ikea, vars grundare Ingvar Kamprad avled i januari 91 år gammal, driver sina varuhus runt om i världen av franchiseföretag, däribland Ikeagruppen. Varumärkesägare är Inter Ikea.

"Vi är självklart väldigt glada över att ta Ikea till Sydamerika tillsammans med Falabella, som är en stark lokal partner med stor erfarenhet av att utveckla och framgångsrikt driva verksamheter", säger Torbjörn Lööf, vd på Inter Ikea.

Inter Ikea har också gett Ikanogruppen exklusiva rättigheter att utreda framtida expansionsmöjligheter i Mexiko.

Kommentarer
|

98,59 procent av Kotipizzas aktier säljs till norska Orkla

Nyhetsbild
Kotipizza Foto: Mikael Nybacka
I november lade norska Orkla ett bud på alla aktier i Kotipizza. När anbudstiden gick ut den 15 januari, hade ägare till 98,59 procent av aktierna tackat ja.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Lokalt

Bengt Klemets utreder församlingsfusion i Pedersöre och Jakobstad

FÖRSAMLINGSFUSION Det blir Bengt Klemets som utreder fusionsalternativen inom Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om han officiellt utsågs i torsdags har han redan börjat samla material.

Nyhetsbild
Lokalt

Seniorboende fick tillstånd

KARLEBY Det planerade bostadsprojektet Hakalax Park och Hakalax Plaza får byggnadstillstånd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan