Ikea öppnar i Sydamerika

NyhetsbildZoom
Ikea expanderar till ytterligare en kontinent. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Möbeljätten Ikea planerar att öppna sina första butiker i Sydamerika och har skrivit på ett samarbetsavtal med chilenska Falabella.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Därmed expanderar Ikea till en ny kontinent. Åtminstone nio butiker i Chile, Colombia och Peru planeras under en tioårsperiod, vid sidan av nätförsäljning i de tre länderna, uppger Inter Ikea i ett pressmeddelande.

Ikeas första sydamerikanska varuhus öppnas enligt planerna i den chilenska huvudstaden Santiago i slutet av 2020. Näst på tur är Perus huvudstad Lima och Colombias huvudstad Bogotá.

Totalt finns i dag 418 Ikea-butiker i 49 länder.

"Vi kommer att ge de tre länderna hela upplevelsen av Ikea, med butiker och nätförsäljning som den som redan finns i Europa, USA och Asien", säger Falabellas vd Sandro Solari.

Ikea, vars grundare Ingvar Kamprad avled i januari 91 år gammal, driver sina varuhus runt om i världen av franchiseföretag, däribland Ikeagruppen. Varumärkesägare är Inter Ikea.

"Vi är självklart väldigt glada över att ta Ikea till Sydamerika tillsammans med Falabella, som är en stark lokal partner med stor erfarenhet av att utveckla och framgångsrikt driva verksamheter", säger Torbjörn Lööf, vd på Inter Ikea.

Inter Ikea har också gett Ikanogruppen exklusiva rättigheter att utreda framtida expansionsmöjligheter i Mexiko.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan