|

Avicii hedrades på Billboard-galan i Las Vegas

NyhetsbildZoom
Konferencieren Kelly Clarkson avslutade Billboard-galan tillsammans med En Vogue och Salt-N-Pepa. Foto: Chris Pizzello
Under den årliga Billboard Music Awards passade duon The Chainsmokers och sångerskan Halsey på att hedra bortgångne Avicii i ett känslosamt tal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Galan ägde rum i Las Vegas tidigt på morgonen svensk tid. När stjärnorna delade ut priset till årets låt ägnade de sin tid på scenen åt att hylla svensken och hans stora betydelse för dem och för den elektroniska dansmusiken.

– Alla som arbetade med honom är överens om att han var en sådan glädjespridare och det är vad som gör den här tragedin ännu mer smärtsam, sade Halsey enligt Variety.

Tim "Avicii" Bergling avled i april, 28 år gammal.

Annars var det sångerskan Janet Jackson, 52, som var kvällens huvudperson då hon tog emot årets hedersutmärkelse Billboard Icon Award.

Under ett bejublat medley sjöng Jackson flera av sina hitlåtar, som "Nasty" och "If", och under sitt tal tog hon upp Metoo-rörelsen.

Zoom

Janet Jackson föräras priset Billboard Icon Award på Billboardgalan i Los Angeles. Arkivbild. Foto: Chris Pizzello– Nu har kvinnor äntligen har gjort det klart att de inte längre kan bli kontrollerade, manipulerade eller utsatta för övergrepp. Jag står tillsammans med de kvinnorna, sade Jackson enligt Billboard.

Priset instiftades 2011 och tidigare pristagare är Neil Diamond, Prince, Jennifer Lopez, Stevie Wonder, Celine Dion och Cher.

Framträdandet var Jacksons första i tv på nio år. Hennes senaste album, "Discipline", släpptes 2008.

Vinnarna

  • Billboard Music Awards-vinnare i urval:
  • Årets artist: Ed Sheeran
  • Årets album: Kendrick Lamar: "Damn"
  • Årets låt: Luis Fonsi & Daddy Yankee featuring Justin Bieber: "Despacito (remix)"
  • Årets kvinnliga artist: Taylor Swift
  • Årets manliga artist: Ed Sheeran
  • Årets nykomling: Khalid
  • Årets duo/grupp: Imagine Dragons

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Philip Järvenpää är Österbottens svar på Roy Orbison

JAKOBSTAD Musik från 1950-, 60- och 70-talet fascinerar det unga stjärnskottet Philip Järvenpää. Framför allt gillar han Roy Orbisons låtar och stil att sjunga.

Nyhetsbild
Lokalt

Nya landskapsdirektören: Samarbete ett nyckelord för Mellersta Österbotten

KARLEBY Samarbete i olika riktningar är ett måste för Mellersta Österbotten. Nyvalda landskapsdirektören Jyrki Kaiponen tror att landskapet har en ljus framtid.

Nyhetsbild
Inrikes

Centralhandelskammaren: "Ödsla inte tid på könskvotering, kvinnor når toppen utan kvoter"

Antalet kvinnor i börsbolagsstyrelser ökar stadigt, men fortfarande är det stora könsskillnader inom den operativa ledningen.

Nyhetsbild
Lokalt

Ovanligt många militärfordon i trafiken på torsdag

Returtrafiken efter försvarsmaktens luftvärnsövning i Lochteå kan störa trafiken i Karlebytrakten på torsdag.

Mest läst senaste veckan