Suvi Markko ny vd för Dermoshop

NyhetsbildZoom
Suvi Markko är Dermoshops första utomstående vd. Foto: Dermoshop
Suvi Markko är ny vd för Dermoshop. Henry Backlund tar rollen som koncernens styrelseordförande. Suvi Markko kommer närmast från reklambyrån C2 i Vasa där hon varit vd. Hon tillträder den första augusti.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Dermoshop i Korsnäs, som Henry Backlund grundade i början av 1980-talet, får en utomstående vd.

Suvi Markko, som har haft en central roll i Vaseks marknadsföringsteam och nu senast som vd för reklambyrån C2, axlar ansvaret som vd när Henry Backlund väljer rollen som styrelseordförande för koncernen. Markko är bolagets första utomstående vd.

– Suvi Markkos absoluta styrka är hennes breda erfarenhet av konsumentprodukter och hennes tydliga ledarskapsförmåga, säger Henry Backlund.


För Markko är Dermoshop inte helt obekant, hon har nämligen suttit i bolagets styrelse sedan fjolåret.

– Dermoshop är ett starkt varumärke och jag kommer med min bakgrund inom just branding att fortsätta utveckla brandet Dermosil. Bolaget har ett brett kunnande inom e-handel och jag känner stor entusiasm inför uppdraget.

Henry Backlund medger att det känns ovant att ta ett steg tillbaka från den operativa rollen, en roll som han haft i 35 år.

- Det har ju varit en non-stop roll, men när jag stannar upp och tänker efter så känns det här bra, superbra.

Det samma känner Suvi Markko.

- Jag är jätteglad. Dermoshop är ett bolag som har så mycket kunnande inom e-handel, marknadsföring och kosmetika. Det är ett bolag som vi alla har anledning att vara stolta över.

Markko kommer att jobba med det operativa medan Henry Backlund tar ett strategiskt grepp.

- Vi vill fortsätta växa och expandera. Jag kommer att titta på de strategiska alternativ vi har och även ha hand om en del projekt.

För den nya styrelseordföranden väntar också semester, en förmån som han inte alltid hunnit njuta av.

- Jag har bokat sista veckan i augusti, så lite semester blir det, säger Backlund.

Dermoshop utvecklar och säljer hudvårds-, hårvårds- och makeupprodukter, accessoarer samt kosttillskott under varumärket Dermosil. Dermoshop har verksamhet i Finland, Sverige, Estland och Ryssland. Koncernen sysselsätter cirka 80 personer och omsätter 27 miljoner euro.

I koncernen ingår dotterbolagen Guest Comfort och Mosho.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan