|

Eremenko Sr ny tränare i SJK

NyhetsbildZoom
Alexei Eremenko tar över SJK. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
SJK bekräftar att Tommi Kautonen har fått sparken och att det är Alexei Eremenko som tar över som ny tränare i klubben.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt SJK:s webbsida fattades beslutet på måndagskvällen och spelarna informerades på tisdag. Alexei Eremenko tränade Jaro mellan sommaren 2009 och sommaren 2016.

Närmast bakom sig har Eremenko uppdrag i Kazakstan och Armenien.

Eremenko kommer också att ha med sig en assisterande tränare till Seinäjoki. Om det rör sig om Eremenkos vanliga parhäst Umar Marhiev bekräftas dock inte.

Zoom

Tommi Kautonen. Foto: Lehtikuva


I fjol bytte SJK tränaren ett flertal gånger och i år var tanken att man skulle satsa långsiktigt med Kautonen som under 2010 var assisterade tränare i Jaro och huvudtränare för JBK.

Men SJK:s säsongsinledning har varit allt annat än lyckosam. Laget ligger precis ovanför kvalplats efter bara två segrar på åtta matcher.

Senast blev det förlust med 0-1 hemma mot FC Inter trots att Jakobstadsmålvakten Jesse Öst knep en straff.
Zoom

Jesse Öst och Alexei Eremenko Sr återförenas. Foto: Arkiv/Santeri Jutila

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan