|

Markkanen med i NBA:s stjärnlag för nykomlingar

Lauri Markkanens rookiesäsong blev framgångsrik. Han slog rekord och valdes till NBA:s stjärnfemma för nykomlingar. Zoom
Foto: Abbie Parr/Lehtikuva

Lauri Markkanens rookiesäsong blev framgångsrik. Han slog rekord och valdes till NBA:s stjärnfemma för nykomlingar.

Lauri Markkanens debutsäsong i NBA var en total succé. Nu får den reslige bolltrollaren en fin utmärkelse: han är en av fem spelare i NBA:s stjärnlag för nykomlingar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lauri Markkanen fyllde 21 år på tisdagen och fick en fin födelsedagspresent av NBA. Markkanen är den 16:e Chicago Bulls-spelaren någonsin som inkluderas i NBA:s stjärnlag för nykomlingar.

Förutom Markkanen består stjärnlaget av Donovan Mitchell (Utah Jazz), Ben Simmons (Philadelphia 76ers), Jayson Tatum (Boston Celtics) och Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers). Laget valdes ut av sportjournalister. Mitchell och Simmons fick 100 röster av 100 möjliga. Sjuttiosex journalister röstade på Markkanen.– Det är en ära att vara med tillsammans med dessa killar, skriver Markkanen på Twitter.

Markkanen blev den spelare i NBA:s historia som snabbast nådde 100 trepoängare. Den långe finländaren behövde bara 41 matcher för att nå milstolpen. Sammanlagt nådde Markkanen över 1 000 poäng och 500 returer för Bulls.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

F1-stjärnor avstod knäböjning inför premiär: "Det som spelar roll är fakta och beteenden"

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.
Foto: Dan Istitene/AP/TT

Lewis Hamilton knäböjer inför F1-premiären i Österrike.

Alla förare utom sex valde att knäböja inför F1-premiären i Österrike. På sociala medier förklarar stjärnorna Charles Leclerc och Max Verstappen varför de avstod.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan