|

Högre fart i USA:s ekonomi än väntat

NyhetsbildZoom
USA:s ekonomi fick ökad fart i maj. Foto: Arkiv/TT/Julio Cortez
Den amerikanska tjänstesektorn tilltog i fart under maj månad. Inköpschefsindex för tjänstesektorn landade på 55,7 vilket var högre än marknadsförväntningarna och starkare än jämfört med en månad tidigare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Analytiker hade i snitt räknat med ett inköpschefsindex på 54,9, enligt en sammanställning från Reuters. I april låg inköpschefsindex för tjänstesektorn på 54,6.

Även index för tillverkningsindustrin kom in starkare än väntat på 56,6 jämfört med 56,5. I april landade inköpschefsindex för tillverkningsindustrin på 56,5.

Ett index över 50 indikerar på tillväxt.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan