Tallink Grupp vill in på Helsingforsbörsen – "Ett naturligt steg" säger vd:n

NyhetsbildZoom
Tallink Grupp marknadsför sina fartyg dels under namnet Tallink och dels som Silja Line. Foto: Lehtikuva/Miika Siltalahti
Rederiet Tallink Grupp har informerat Tallinnbörsen om att bolaget planerar att genomföra en andra listning av koncernens aktier på Nasdaq Helsinki Stock Exchange.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Beräknat datum för listningen i Helsingfors är ännu inte fastslaget, men det beräknas kunna ske under tidig höst 2018. Tallink Grupps aktier kommer fortsättningsvis även att vara listade på Tallinnbörsen.

– Den andra listningen kommer att göra Tallink Grupps aktier än mer tillgängliga för investerare. Helsingforsbörsen är ett naturligt val eftersom Finland är en av koncernens viktigaste hemmamarknader, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene i ett pressmeddelande.

Tallink Grupp fraktar gods och passagerare

  • Rederiet har en flotta på 14 fartyg som trafikerar på sex linjer på Östersjön under varumärkena Tallink och Silja Line.

  • Tallink Grupp har 7000 anställda i Estland, Finland, Sverige, Lettland, Tyskland och Ryssland.
  • 2017 reste 9,7 miljoner passagerare med fartygen och rederiet transporterade närmare 365 000 fraktenheter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan