|

Skrabb blev pricken över i:et för IFK Norrköping

NyhetsbildZoom
Simon Skrabb och IFK Norrköping jublar efter tre poäng hemma mot Sundsvall. Foto: TT/Stefan Jerrevång
Länge var det passningsskickligt utan den sista skärpan. Simon Skrabb lyckades dock i sitt avslut. – Det är ruskigt skönt att fortsätta vinstsviten, säger IFK Norrköpings Jakobstadsbördige målskytt till C More efter 1–0 mot Sundsvall.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vad går och går men kommer aldrig till dörren?

IFK Norrköping gjorde sin egen tolkning av den klassiska gåtan under den första halvleken hemma mot Sundsvall i onsdagens match i Allsvenskan.

För det passades, passades och passades. Utan att man kom till avslut – med Kalle Holmbergs nick från nära håll i matchens första minut som undantaget som bekräftade regeln.

Sundsvall, som också är ett lag av den passningsorienterade skolan, hade även de problem med den där sista skärpan i första halvlek.

– Vi slarvar så in i helvete. Vi tappar bollen när vi inte får tappa den, säger en besviken Linus Halleniustill C More.

När han, lagkaptenen, valde att ta bollen och saken i egna händer i slutet av den första halvleken, då kom också matchens hittills kanske finaste målchans, även om det aldrig blev något avslut tack vare en vältajmad brytning.

På tal om tajming.

I inledningen av den andra halvleken skulle Linus Hallenius skjuta bollen i mål, efter att ha överlistat Norrköpingsförsvaret med en nästintill perfekt tajmad djupledslöpning. Märk dock ordet "nästintill", då linjedomaren vinkade bort målet för offside.

Första målet i matchen skulle fortsätta att dröja, även om även hemmalaget nu började testa lite mer avslut efter sina passningskombinationer. Skotten, från distans, var dock inte tillräckligt välriktade för att William Eskelinen i Giffarnas mål skulle behöva göra något.

Men när Norrköping väl hittade rätt i matchminut 77 så var det inget långskott utan, passande nog, en längre passningskombination som låg bakom. Simon Thern tog emot Gudmundur Thorarinssons fiffiga djupledsboll och skickade vidare den med en hård och låg passning in framför mållinjen. Och där – en framstormande Simon Skrabb som vräkte in 1–0. Och därmed har Norrköping fortsatt, nu med 19 raka matcher, inte gått mållösa från en allsvensk match sedan augusti förra året.

Efter det började man också skapa fler chanser. David Moberg Karlsson var närmast med sitt ribbskott efter ett dribblingsäventyr på offensiv planhalva.

Fler mål än ett föll dock inte i den här matchen.

IFK Norrköping? De fick tre poäng.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan