|

Weinstein överlämnar sig till polis

NyhetsbildZoom
Harvey Weinstein. Arkivbild. Foto: John Carucci
Filmproducenten Harvey Weinstein kommer att överlämna sig själv till polisen i New York på fredagen för anklagelser om sexbrott, enligt Daily News.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Han anklagas bland annat för att tvingat sångerskan Lucia Evans att genomföra oralsex på honom 2004. På grund av allvaret i anklagelserna finns det inte någon preskriptionstid.

Tidigare på torsdagen meddelade federala åklagare i New York att de inlett en utredning om sexbrott mot Harvey Weinstein, enligt källor till Wall Street Journal.

Utredningen sägs också undersöka om han har lurat eller pressat kvinnor att resa över delstatsgränser med uppsåt att utsätta dem för övergrepp, vilket är ett federalt brott i USA.

Weinsteins advokat Benjamin Brafman bekräftar för tidningen att han träffat federala åklagare och då vädjat till dem att inte gå vidare, eftersom anklagelserna "helt saknar grund".

Det var i oktober förra året som flera kvinnliga skådespelare trädde fram och anklagade Harvey Weinstein för sexuella övergrepp i en granskning av The New York Times.

Sedan dess har ett 80-tal kvinnor anklagat honom för systematiska trakasserier och övergrepp som ska ha pågått i över 20 år. Han är redan föremål för polisutredningar i Los Angeles, New York och London.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan