|

Idrotts- och invigningsfest i Larsmo

NyhetsbildZoom
Erica Hjerpe, Vasa IS, tävlar på den nya idrottsplanen i Larsmo på lördag. Foto: Arkiv/Daniel Byskata
Larsmos nya idrottsarena med konstgräsplan och allvädersbanor invigs officiellt på lördag. Programmet bjuder bland annat på en högklassig stavtävling och en byakamp på den nya idrottsplanen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är Larsmo IF, Larsmo Bollklubb och kommunen som tillsammans står för arrangemangen när idrottsplanen invigs på lördag.

Tanken är att kommuninvånarna ska ta tillfället i akt och förvandla begivenheten till en idrottsfest samtidigt som de bekantar sig med den fina anläggningen.

En byakamp bestående av fem grenar borde falla åskådarna i smaken. Byakampen består av dragkamp, 400 meter, att sparka en fotboll i högsta möjliga hastighet, att sparka en fotboll så långt som möjligt och kulkastning.

Larsmo IF firar samtidigt sina 100 år som förening med en högklassig stavtävling på idrottsplanen. Den tävlingen börjar redan klockan 12. Samma dag släpps också LIF:s 100-årshistorik, som är författad av Sonja Finholm.

I stavtävlingen handlar det om vem som blir första dam över 4 meter och första herrhoppare över 5 meter i Larsmo.

Alina Strömberg är tyvärr förhindrad att delta på grund av resa, men i damtävlingen ställer bland andra Erica Hjerpe och Sofie Westerlund upp.

I herrtävlingen kan publiken se Vaasan Toverits Jere Keskinen – som hoppade 515 i fjol – och Jesse Salmi mäta sina krafter. VIS:aren Salmi tog sig också över 515 förra säsongen.

Själva invigningen börjar officiellt klockan 14 och alla som söker sig till Larsmo idrottspark kan också räkna med att bli bjudna på kaffe och tårta.

Vädret ska borga för att stämningen blir extra festlig.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan