Taxiföretagare: "Finland får Europas vildaste taxilagstiftning"

NyhetsbildZoom
Taxiföretagarna är inte glada över de nya reglerna. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Den första juli blir prissättningen för taxiresor fri.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det är ännu oklart vad reformen kommer betyda för priserna, taxiföretagen och konsumenterna, skriver Tekniikan maailma. Lähitaksis verkställande direktör Juha Pentikäinen säger att kundens ansvar växer.

– Finlands nya taxilag är Europas vildaste och ingen vet egentligen vad som kommer att hända efter den första juni, säger Pentikäinen.

Enligt Tekniikan maailma kommer det att bli mer osäkert om det går att få tag på en taxi i glesbygden och priset för samma sträcka kan variera beroende på tidpunkt och tillgängliga taxibilar.

– Det blir både dyrare och billigare resor när priset styrs av efterfrågan, säger Pentikäinen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan