Nya Åland: Konkursade Nextjet kan få ny ägare

NyhetsbildZoom
Nextjet Foto: Markku Jokela
Det konkursade flygbolaget Nextjet kan få en ny ägare mycket snart, skriver tidningen Nya Åland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För snart två veckor sedan ansökte flygbolaget Nextjet om konkurs. Nu skriver tidningen Nya Åland att konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson hittat en seriös köpare som kan tänka sig att ta över bolaget och driva trafiken med kort varsel.

Den åländska infrastrukturministern Mika Nordberg bekräftar för Nya Åland att det finns en intressent och att konkursförvaltaren eventuellt får till ett avtal med en ny aktör den här veckan.

ÖT har försökt nå konkursförvaltaren Lars-Henrik Andersson, men inte lyckats.

Från och med den 16 maj har Nextjet ställt in samtliga flygningar. Slutnotan för Nextjets konkurs uppskattas till närmare 10 miljoner euro.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan