|

Konsumenternas förväntningar på egna ekonomin ljusa

Statistikcentralens förtroendeindikator visar att det just nu upplevs som en gynnsam tid att ta lån, spara och köpa kapitalvaror.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I maj oroade sig sysselsatta konsumenter betydligt mindre än tidigare för att själva råka ut för arbetslöshet. Förtroendeindikatorn var 24,8, och visar att konsumenternas förväntningar på den egna ekonomin samt på Finlands ekonomi var mycket ljusa i maj. Det kan jämföras med att indikatorn var 23,2 i april och 24,1 i maj i fjol. Läs om hur indikatorn fastställs på Statistikcentralens webbplats.

Jämfört med april förstärktes synen på den egna ekonomin och möjligheterna att spara i maj. Förväntningarna på Finlands ekonomi och arbetslöshet var oförändrade.

Jämfört med motsvarande period i fjol förstärktes tron på den egna ekonomin och i synnerhet på att arbetslösheten minskar.

För barometern intervjuades den 2–18 maj 1 114 personer som är bosatta i Finland.

Kommentarer
|

Här ska det tillverkas el för nätjätten innan årets slut

Nyhetsbild
Just nu ligger bygget av Hedet vindkraftspark något före tidtabell, konstaterar Prokon Finlands chef Michael Sandberg. Konstruktionen intill honom ska snart gjutas in i betong och turbintornet fästas i pinnarnas översta del som kommer att sticka fram. Foto: Tom Forsman
En operation i stort format pågår i skogarna i Övermark i Närpes. Inom detta år ska 18 vindkraftverk producera ström åt Google.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan