|

Forna Sport-anfallaren flyttar till franska västkusten

NyhetsbildZoom
Samuli Kivimäki (till vänster) ska i väg på äventyr i Frankrike. Foto: Arkiv/Arash Matin
Samuli Kivimäki har skrivit på för en säsong med Brest som håller till i franska division 1.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Samuli Kivimäki lade skridskorna på hyllan efter att en svår knäskada stoppat honom från spel i FM-ligan med Sport säsongen 2014–2015. Men i höstas varvade den skarpskjutande yttern i gång med Malax IF i division 2 och formen var så pass bra att han fortsatte med spel i svenska division 1 med Asplöven HC och Nybro Vikings IF.

I Nybro hann Kivimäki, 29, med 20 poäng (13+7) på 19 matcher.

Albatros de Brest gick ut med Kivimäkis kontrakt på Facebook och på Twitter. Brest är ett topplag i franska division 1 där det blev en finalförlust mot Anglet den här säsongen.

Kivimäki är fostrad i Sport och har även spelat ligahockey för Lukko och Ilves.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Underhållande hockeymatch – Hermes slog TuTo

ISHOCKEY Hermes och Åbolaget TuTo bjöd på säsongens hittills bästa match i Karleby.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan