|

Roman Eremenko i hårdträning – drog stentuffa intervaller på Centralplan

Roman Eremenko kör ett tufft intervallpass.
Foto: Sören Bäck

Roman Eremenko kör ett tufft intervallpass.

Roman Eremenko kör ett tufft intervallpass.
Foto: Sören Bäck

Roman Eremenko kör ett tufft intervallpass.

Den 6 oktober får Roman Eremenko spela fotboll igen efter att ha varit avstängd i två år. Utgående från de stentuffa intervaller han löpte på Centralplan på torsdag är han redo.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

Varken Alexei Eremenko junior eller Sergei Eremenko hade någon chans att hänga med då Roman Eremenko drog sin intervallträning.

Detta sprang Roman Eremenko - Söderman: "Han är bra i skick"

  • 2X1200 meter: 3,40 + 3,52 minuter.

  • 2X800 meter: 2,32 + 2,36 minuter.
  • 2X400 meter: 66+70 sekunder.
  • Roman Eremenko hämtade andan i 3 minuter mellan intervallerna samtidigt som han småpratade med pappan och bröderna.
  • Så här kommenterar den före detta FM-guldmedaljören Mikael Söderman Roman Eremenkos intervaller: "Med de tiderna är han fysiskt bra i skick löpmässigt och har jättebra grundkondition. Det är ganska obevämt att löpa en sådan serie".
  • Trots att Söderman ännu är bra i skick och vann 400 meter i FM för över 50-åringar 2016-17 säger han att han inte längre skulle klara av Roman Eremenkos intervallserie.


Det är helt uppenbart att 31-åringen menar allvar med höstens comeback efter avstängningen.

– Det är bara att springa tills man börjar må dåligt. Det finns inga genvägar, säger Roman Eremenko i sitt första officiella uttalande efter avstängningen.

Zoom

Roman Eremenko begrundar sina intervalltider tillsammans med pappa Alexei. Foto: Sören Bäck

Annons
Sergei Eremenko säger att han sprang mest av alla när kilometrarna mättes med juniorlandslaget, men han har ingen chans att hänga med i Roman Eremenkos intervallschema på Centralplan i Jakobstad.

– Jag brukar också springa mycket backlöpning i trappor hemma i Helsingfors. Viktigast är ändå att tillbringa mycket tid med bollen och det gör jag. Jag har sparkat speciellt mycket tillsammans med Erfan Zeneli på sistone, säger Roman Eremenko.

Både Roman Eremenko och Erfan Zeneli är före detta Jarojuniorer som söker nya klubbar. Klart är att Alexei Eremenkos nya klubb SJK saknar snabba yttertyper, men huruvida Erfan Zeneli är aktuell för comeback i Seinäjoki är öppet.

– Vi får se. Vi får ta in två spelare utan kontrakt, säger den nya SJK-tränaren.

Skulle inte Seth Paintsil passa bra i SJK?

– Det är ingen hemlighet att jag gillar Paintsil. Jag tog honom till Jaro och sedan ville jag ha honom till både Kazakstan och Armenien. Seth är snabb både med boll och utan, kan ta sig förbi sin motståndare och göra mål, men nu är han Jaros spelare, säger Eremenko.

Transferförnstret för kontrakterade spelare öppnas den 10 juli. Samtidigt som sönerna Eremenko löptränar på Centralplan så tränar den i Jakobstad boende Washilly Tshibasu på Västra plan. Han är alltjämt utan kontrakt och säger själv att han siktar på spel i utlandet. Trots att SJK behöver kvicka yttrar verkar inte Tshibasu vara aktuell för SJK.

– Det är stor skillnad mellan division 1 och ligan och Tshibasu har inte gjort något i ligan. Dessutom är det länge sedan han har spelat, säger Eremenko.

Zoom

Washilly Tshibasu tränar på egen hand på Västra plan. Foto: Sören Bäck


Eremenko junior tränar oväntat tufft med tanke på att det är två år sedan han lade av, men för honom är ingen comeback aktuell.


– Jag blev sportchef för Spartaks Jurmala för drygt en vecka sedan, säger Eremenko junior.

Zoom

Alexei Eremenko junior håller magmusklerna i skick även efter den aktiva spelarkarriären. Foto: Sören Bäck


FK Spartaks är lettiska mästare. Klubben köpte vintras Sergei Eremenko från Basel för att sedan hyra ut honom till Spartak Moskva. En längre intervju med Sergei Eremenko följer i söndagens ÖT.

För tillfället söker Eremenko junior en anfallare som kan hjälpa Spartaks Jurmala i det kommande Europaspelet.

– Om spelaren är tillräckligt bra finns det pengar.

Annars bedömer Eremenko junior att den lettiska ligan är svagare än i Finland. Eremenko junior bor numera i Moskva, men tillbringar allt mera tid i Lettland. Äldsta sonen Daniil spenderar i sin tur stora delar av sommaren med farfar och farmor i Jakobstad där han bland annat spelar med Jaros juniorer.

Hur har du landat efter den aktiva spelarkarriären?

– Riktigt bra. Jag har rest runt mycket och inte lämnat och sitta där hemma, säger den 35-åriga Eremenko junior.

Zoom

Alexei Eremenko tillsammans med sönerna. Foto: Sören Bäck

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan