|

Naftogaz: Gazpromtillgångar frysta

NyhetsbildZoom
Det statskontrollerade ryska gasbolaget Gazprom har överklagat en skiljedom enligt vilken man ska betala 23 miljarder till det statskontrollerade ukrainska bolaget Naftogaz. Foto: Arkiv/TT
Det statskontrollerade ukrainska gasbolaget Naftogaz uppger att en nederländsk domstol godkänt en begäran om att frysa tillgångar i Nederländerna som tillhör den ryska gaskoncernen Gazprom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åtgärden ska enligt Naftogaz säkra att Gazprom betalar sina skulder enligt en skiljedom från Stockholms handelskammares skiljedomsinstitut (SCC), som slagit fast att Gazprom är skyldigt Naftogaz 2,6 miljarder dollar.

Enligt Gazprom, som överklagat SCC-domen i den utdragna tvisten, har bolaget inte notifierats om något beslut om frusna tillgångar.

Naftogaz meddelade i förra veckan att en begäran om att frysa Gazprom-tillgångar även lämnats in till en schweizisk domstol.

Ukraina utgör transitland för rysk gas på väg till EU, där Gazprom står för drygt en tredjedel av gasmarknaden.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan