|

Naftogaz: Gazpromtillgångar frysta

NyhetsbildZoom
Det statskontrollerade ryska gasbolaget Gazprom har överklagat en skiljedom enligt vilken man ska betala 23 miljarder till det statskontrollerade ukrainska bolaget Naftogaz. Foto: Arkiv/TT
Det statskontrollerade ukrainska gasbolaget Naftogaz uppger att en nederländsk domstol godkänt en begäran om att frysa tillgångar i Nederländerna som tillhör den ryska gaskoncernen Gazprom.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Åtgärden ska enligt Naftogaz säkra att Gazprom betalar sina skulder enligt en skiljedom från Stockholms handelskammares skiljedomsinstitut (SCC), som slagit fast att Gazprom är skyldigt Naftogaz 2,6 miljarder dollar.

Enligt Gazprom, som överklagat SCC-domen i den utdragna tvisten, har bolaget inte notifierats om något beslut om frusna tillgångar.

Naftogaz meddelade i förra veckan att en begäran om att frysa Gazprom-tillgångar även lämnats in till en schweizisk domstol.

Ukraina utgör transitland för rysk gas på väg till EU, där Gazprom står för drygt en tredjedel av gasmarknaden.

Kommentarer
|

Billiga bönor ger bittra konsekvenser

Nyhetsbild
78 miljoner säckar arabica och 46 miljoner säckar robusta exporterades under en 12-månadersperiod. Foto: Christine Olsson/TT
Kaffepriset fortsätter att sjunka. Men samtidigt som konsumenterna gläds åt billigt fika innebär det låga priset ett hot mot odlarna och kan på sikt leda till kaffebrist. – Man måste tjäna pengar på sin kaffeodling så att man kan ge mat till sina barn, säger Minette Rosen, ansvarig för kaffeinköp för Zoégas.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Missa inte den blodröda månen på måndag morgon

En total månförmörkelse som färgar hela månen röd – och ett ljusstarkt planetmöte. Passa på att gå ut och titta upp i morgon bitti, det händer saker på januarihimlen!

Nyhetsbild
Lokalt

Plankorsning i Yxpila ska göras säkrare

KARLEBY Trafikverket satsar 28 miljoner euro på att göra plankorsningar i hela landet säkrare. Yxpila i Karleby är med i åtgärdsprogrammet.

Nyhetsbild
Lokalt

Angelica nära frontalkrock vid Edsevökorsningen – "Löser sig med fjärde ramp"

PEDERSÖRE När Angelica Hellman tog avfarten från Riksåttan hem mot Lappfors var hon inte beredd på att möta en lastbil i samma fil. Vissa får köra motströms i rampen, enligt trafikplaneraren.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan