|

Durants 43 poäng innebär att titeln är nära för Golden State

NyhetsbildZoom
Golden State Warriors Kevin Durant, här mot Cleveland Cavaliers George Hill. Foto: Carlos Osorio/AP/TT
43 av 110 poäng kom från Kevin Durants händer. Storstjärnan gav regerande mästarlaget Golden State matchboll för sin tredje NBA-titel på fyra år, efter en 102–110-seger borta mot Cleveland och 3–0-ledning i finalserien.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kaliforniska laget Golden State Warriors (NBA-mästare 2015 och 2017) kan nu vinna basketens mest prestigefyllda ligatitel natten till lördagen finsk tid i finalserien mot Cleveland Cavaliers.

– Jag vill inte låtsas som att vägen tar slut här. Några saker som vi gjorde måste vi göra bättre om vi ska vinna nästa match, säger Golden States stjärna Kevin Durant.

29-åringen gjorde 43 poäng, tog 13 returer och stod för sju assist när Golden State – som vann de två första matcherna på hemmaplan – knep en seger i Cleveland.

Cavaliers, med LeBron James som bästa poänggörare (33 poäng), ledde matchen med 58–52 i halvtid, men fick se ledningen krympa och försvinna.

Inget lag har tidigare lyckats vände ett 0–3-underläge i en NBA-final. Återstår att se om mästarlaget från 2016, som har hemmaplan även i nästa match, kan lyckas med det.

– Det var verkligen en tuff förlust. Vi hade våra chanser. Men vi har en ny möjlighet på fredag (natten till lördag) att förlänga matchserien, säger LeBron James.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan