Varg rörde sig i Jakobstad

NyhetsbildZoom
Polisen meddelar att man just nu jagar varg i Baggholmen i Jakobstad. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
En varg har enligt uppgift observerats vid Baggholmen på fredagskvällen. Ett antal personer och och en hund spårade vargen tills midnatt, men hittade den inte.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På lördagsmorgonen meddelar polisen att man inte lyckades hitta vargen. Polisen och SRVA-personer spårade vargen ungefär tills midnatt.

Lite efter klockan 22 stod det klart att SRVA-personer hade fått upp ett spår efter vargen som man följde. Exakt var denna förföljelse pågick är oklart.

– Det är arton personer plus hund som spårar vargen just nu, säger Pauli Latvanen på polisens ledningscentral.

Det var vid 20.30-tiden som en privatperson meddelade att hen hade sett varg i Baggholmen. Polisen är nu på plats och SRVA personer är på väg.

– Det gäller som bäst att försöka ta reda på i vilken riktning vargen rör sig, säger kommissarie Pauli Latvanen på ledningscentralen.

Enligt Latvanen rör det sig om men enda anmälan om vargobservation.

Latvanen säger också att man misstänker att det rör sig om samma varg som jagades med stort pådrag för ett par veckor sedan.

Det finns en avlivningsorder på vargen när den rör sig inom stadens gränser.

Observationer av vargen ombeds anmälas till nödcentralen på nummer 112.

Uppdaterad: Det handlar alltså om fredagskvällen, inte lördagskvällen som det felaktigt angavs en stund.
Uppdaterad: 07:35 med information att polisen och SRVA inte lyckades hitta vargen.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan