|

Sverige sexa i lag-VM – Ryssland vann

NyhetsbildZoom
Till vänster Antonio Lindbäck och till höger Fredrik Lindgren, representerade Sverige i lag-vm i speedway i Polen. De slutade sexa. Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon/TT
Det blev en sjätteplats för Sverige i lag-VM-finalen i speedway i Polen. Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck, som var de svenska representanterna, körde ihop sammanlagt 32 poäng.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lindbäck hade en tyngre första dag men körde upp sig något under lördagen och plockade totalt sju poäng. Lindgren samlade ihop nio poäng vilket var sämre än hans 13 från fredagen. Men det räckte bara till 16 poäng, vilket var lika många som det svenska laget tog sammanlagt första dagen.

Ettan i grundomgången blev Storbritannien, på 46 poäng, före Ryssland på 45 och trea slutade Polen med 36 inkörda poäng.

Sedan gjorde tvåan Ryssland och trean Polen upp om vilka som skulle möta Storbritannien i finalen.

Ryssland, med Emil Sajfutdinov och Artem Laguta, vann den kampen och de var inte färdiga där. I finalen drog de det längsta strået och körde hem guldet före Storbritannien som fick nöja sig med silvret.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan