|

Sverige sexa i lag-VM – Ryssland vann

NyhetsbildZoom
Till vänster Antonio Lindbäck och till höger Fredrik Lindgren, representerade Sverige i lag-vm i speedway i Polen. De slutade sexa. Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon/TT
Det blev en sjätteplats för Sverige i lag-VM-finalen i speedway i Polen. Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck, som var de svenska representanterna, körde ihop sammanlagt 32 poäng.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lindbäck hade en tyngre första dag men körde upp sig något under lördagen och plockade totalt sju poäng. Lindgren samlade ihop nio poäng vilket var sämre än hans 13 från fredagen. Men det räckte bara till 16 poäng, vilket var lika många som det svenska laget tog sammanlagt första dagen.

Ettan i grundomgången blev Storbritannien, på 46 poäng, före Ryssland på 45 och trea slutade Polen med 36 inkörda poäng.

Sedan gjorde tvåan Ryssland och trean Polen upp om vilka som skulle möta Storbritannien i finalen.

Ryssland, med Emil Sajfutdinov och Artem Laguta, vann den kampen och de var inte färdiga där. I finalen drog de det längsta strået och körde hem guldet före Storbritannien som fick nöja sig med silvret.

Kommentarer
|

Cardiffs rekordvärvning med på försvunnet flygplan

Premier League-laget Cardiffs rekordvärvning Emiliano Sala, 28, var med på det privatflygplan som försvann över Engelska kanalen på måndagskvällen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan