|

Neuville vann tiondelsthriller – Lappi på pallen i Sardinien

NyhetsbildZoom
Thierry Neuvilles ursinniga framfart i slutet av VM-rallyt bäddade för segern. Foto: Andreas Solaro/Lehtikuva
Italiens VM-rally fick en thrillerartad avslutning. Sebastien Ogier ledde inför den sista specialsträckan – men fransmannen lyckades inte knyta ihop säcken. Toyotaföraren Esapekka Lappi glänste och slutade trea.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Thierry Neuville och Sebastian Ogier gick en ursinnig kamp om förstaplatsen i Sardiniens VM-rally. Inför den avgörande sträckan skilde bara en knapp sekund förarna åt.Belgaren Neuville avslutade starkast och var 1,4 sekunder snabbare än Ogier på den sista specialsträckan. Det räckte till seger med 0,7 sekunders marginal.Segern betydde mycket för Neuville, som drygade ut sin ledning i sammandraget.

Bakom tätduon stod Esapekka Lappi för fina prestationer under hela tävlingshelgen. Toyotaföraren körde i mål som ohotad trea och steg till fyra i sammandraget. Lappi – som tog sin första podieplats för säsongen - var nästan två minuter långsammare än vinnaren Neuville.

– Det känns väldigt bra efter den utmanande säsongsinledningen. Jag hade kunnat ta mig upp på podiet tidigare om jag inte hade gjort missar, säger Lappi enligt Iltalehti.Lappis stallkamrat Jari-Matti Latvala brottades med tekniska problem och slutade sjua. Fordföraren Teemu Suninen korsade mållinjen som tia.

Resultat i Sardiniens VM-rally

  • 1. Thierry Neuville, Hyundai
  • 2. Sebastien Ogier, Ford + 0,7
  • 3. Esapekka Lappi, Toyota + 1.56,3
  • 4. Hayden Paddon, Hyundai + 2.55,2
  • 5. Mads Østberg, Citroën + 3.10,9
  • – --------
  • 7. Jari-Matti Latvala, Toyota + 11.22,1
  • 10. Teemu Suninen, Ford 15.30,4

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan