Seinäjoki får Ideapark med 100 affärer

NyhetsbildZoom
Ideapark i Lempäälä. Foto: Arkiv
Byggkoncernen Lehto Group och Sukari Invest bygger Ideapark i Seinäjoki. Det nya köpcentret ska inrymma 100 affärer. Totalkostnaden är beräknad till närmare 100 miljoner euro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir byggbolaget Lehto Group och Sukari Invest som bygger Ideapark i Seinäjoki. Köpcentret med en yta på 66 000 kvadratmeter beräknas vara klart i november 2019. Utrymmen har planerats för cirka 100 affärer.

Det nya köpcentret ska locka kunder från närregionerna, men också längre ifrån.

- Vi har räknat att det finns 300 000 människor i närregionerna. Ideapark i Seinäjoki ska innehålla affärer, men också underhållning och fritid. Det blir en helhet som påminner om Ideapark i Lempäälä, men några namn och hyresgäster ger vi inte ut ännu, säger Tuomas Henttula, styrelseordförande i Sukari Invest.

Han berättar att byggstarten sker genast och finansieringen är ordnad.

- Finansieringen består av pengar från investerare och banker, men allt är klart. Vi tror på projektet. Seinäjoki växer snabbt och vi har förbundit oss att vara med och förverkliga nya Ideapark.

Det är dotterbolaget Lehto Tilat som undertecknat avtalet med Koy Seinäjoki Ideapark, som i sin tur är ett dotterbolag till Sukari Invest. Lehto Group sysselsätter 1 300 personer och omsätter närmare 600 miljoner euro.

– Ideapark i Seinäjoki är en fin fortsättning på vårt samarbete med Sukari Invest. Det här är vårt hittills största gemensamma projekt, säger Hannu Lehto, vd för Lehto Group.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan