Det blir byggbolaget Lehto Group och Sukari Invest som bygger Ideapark i Seinäjoki. Köpcentret med en yta på 66 000 kvadratmeter beräknas vara klart i november 2019. Utrymmen har planerats för cirka 100 affärer.

Det nya köpcentret ska locka kunder från närregionerna, men också längre ifrån.

- Vi har räknat att det finns 300 000 människor i närregionerna. Ideapark i Seinäjoki ska innehålla affärer, men också underhållning och fritid. Det blir en helhet som påminner om Ideapark i Lempäälä, men några namn och hyresgäster ger vi inte ut ännu, säger Tuomas Henttula, styrelseordförande i Sukari Invest.

Han berättar att byggstarten sker genast och finansieringen är ordnad.

- Finansieringen består av pengar från investerare och banker, men allt är klart. Vi tror på projektet. Seinäjoki växer snabbt och vi har förbundit oss att vara med och förverkliga nya Ideapark.

Det är dotterbolaget Lehto Tilat som undertecknat avtalet med Koy Seinäjoki Ideapark, som i sin tur är ett dotterbolag till Sukari Invest. Lehto Group sysselsätter 1 300 personer och omsätter närmare 600 miljoner euro.

– Ideapark i Seinäjoki är en fin fortsättning på vårt samarbete med Sukari Invest. Det här är vårt hittills största gemensamma projekt, säger Hannu Lehto, vd för Lehto Group.