|

Urho Vaakanainen klar för NHL – skrev på för tre år i Boston

NyhetsbildZoom
Urho Vaakanainen valdes av Boston Bruins som artonde spelare i fjolårets NHL-draft. Foto: Lehtikuva/Getty Images/AFP/Stacy Revere
Urho Vaakanainen draftades i den första omgången i fjol, men fortsatte karriären i SaiPa. Nu är den lovande backen redo för en flytt till USA.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

På sin webbplats meddelar Boston Bruins att Urho Vaakanainen är klar för tre år i klubben. Kontraktet med 19-åringen är treårigt och värt 925 000 dollar (783 000 euro) per säsong. Vaakanainen, som gjorde elva grundseriepoäng förra säsongen, skrev om övergången på Twitter.


– Jag är uppspelt över att kunna säga att jag skrivit på för Boston. Jag vill tacka alla som stöttat mig.

Vaakanainen har spelat för de finländska juniorlandslagen och har ett guld och ett silver från U18-VM på meritlistan. Vaakanainen har spelat i två JVM och var vid årsskiftet en del av det lag som åkte ut i kvartsfinal mot Tjeckien. I våras gjorde han debut på A-landslagsnivå.

Kommentarer
|

Godkänt bokslut men ingen styrelse för Jeppis Hockey – Invenius fick nog

Nyhetsbild
Henrik Invenius hade gått med i en styrelse som satsar på att öka intäkter i stället för att strypa utgifterna. Foto: Arkiv/Patrik Sundqvist
Ishockeylagets bokslut gick igenom i tisdags. Ny styrelse fick man ändå inte och nu tar en av pådrivarna sin hand från föreningen.

Mest läst senaste veckan