|

Dans med Guns Rosor på Jakobs dagar

NyhetsbildZoom
Guns Rosor uppträder på Jakobs dagar. Foto: Pressbild
Nu har Finn Jakobstad avslöjat ännu två artister som är bokade för sommarens Jakobs dagar. En av dem är egentligen fyra stycken, nämligen dansbandet Guns Rosor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I sommar är dansen tillbaka på torget under Jakobs dagar och för musiken står dansbandet Guns Rosor med medlemmar från Karleby, Kronoby och Terjärv.

På repertoaren har de dansmusik på svenska, finska, engelska och till och med spanska, och på sig har de sina röda smokingar. Dansen ordnas torsdagen den 26.7 klockan 19.

Kvällen innan, den 25.7 klockan 19, uppträder rapparen Alamaa i Skolparken. Han är hemma från Jakobstad och hans singel "Kissoi ja koirii" har spelats bland annat på den finska radiokanalen YleX.

Alamaa släppte sitt första soloalbum "Ainoo ase" 2003. Nästa album, "Pieni suuri mies" släpptes 2011.

Kommentarer
|

Synskadade har skivdebuterat

Nyhetsbild
Jan-Peter Backman, Alf Blomqvist, Margareta Fredriksson, Marita Nybacka, Ann-Britt Mattbäck, Ann-Sofie Grankulla, Birgit Österblad och Maj-Len Ahlstedt har alla varit involverade i skapandet av Nöss skiva. Längst bak syns föreningens ordförande Bengt Ahlvik. Även Anita Linqvist, Marita Nymark och Tor-Leif Nylund har deltagit i arbetet. Foto: Pär Jonasson
Ljusglimtar i vardagen. Så heter det album som utgör Norra Österbottens Svenska Synskadades debut i skivsammanhang. I samband med Internationella Vita Käppens dag 15 oktober släpptes cd:n.

Mest läst senaste veckan