|

Husdjuren behandlas allt sämre på grund av okunskap och ökade sociala problem

NyhetsbildZoom
Enligt Finlands djurskyddsförening blir djurskyddsfallen allt mer allvarliga. Foto: MaxPixel's contributors/SPT
Myndigheterna tvingas allt oftare ingripa mot misskötsel av husdjur och allvarligare fall beror ofta på utmattning, sociala problem eller mentala problem.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Okunskap, sociala problem eller helt enkelt att djurägaren inte bryr sig är de vanligaste orsakerna till att myndigheterna måste ingripa, skriver Finlands djurskyddsförening (SEY) i ett pressmeddelande.

På torsdagen meddelade livsmedelssäkerhetsverket Evira att antalet djurskyddsinspektioner har ökat en längre tid, också om ökningen mattats av jämfört med tidigare år. Enligt SEY:s frivilliga djurskyddsrådgivare Maija Raatikainen har djurskyddsfallen blivit allt allvarligare.

– Människor mår sämre och saknar kunskap och det syns i hur sjuren behandlas. När en person inte klarar av att ta hand om sig själv så räcker inte heller krafterna att ta hand om djuren, säger Raatikainen.

Kommentarer
|

HS: Att låna ut pengar för snusimport kan bli dyrt

Nyhetsbild
En person som lånar ut pengar för att en bekant ska kunna köpa in snus i landet, kan bli skyldig att betala skatt för importen. Foto: SPT
Trots att långivaren själv inte får någon ekonomisk vinst av affären, är hen ändå skyldig att betala skatt för snusimporten, anser Högsta förvaltningsdomstolen.

Mest läst senaste veckan