|

"Kapten Blod" tar över Filippinernas fotbollslandslag

NyhetsbildZoom
Terry Butcher i VM-kvalmatchen mot Sverige 1989. Foto: Anders Holmström/TT
Terry Butcher, före detta kapten för engelska landslaget och med tre VM-slutspel på meritlistan, blir landslagstränare för Filippinerna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Butcher, 59, är bland annat känd för VM-kvalmatchen mot Sverige på Råsunda 1989, då han fortsatte spela trots att blodet rann från ett sår i pannan. Den vita tröjan färgades röd och mittbacken gavs namnet "Kapten Blod".

Butcher har tränat åtta klubbar, men har inte haft något jobb inom fotbollen sedan han sparkades från Newport County 2015. Han har längtat tillbaka till planerna och ser posten som tränare för Filippinerna som nästa steg i karriären.

– Folk har frågat mig om jag har förlorat kärleken till sporten men det känns mer som om sporten har förlorat kärleken till mig, säger han till BBC.

Filippinerna har för första gången kvalat in till Asiatiska mästerskapen och möter Kina, Kirgizistan och Sydkorea i gruppspelet i januari.

Kommentarer
|

Ishmael Yartey förstärker KPV – "Han tillför skicklighet"

KPV kämpar för att förnya kontraktet i FM-ligan. Till sin hjälp har man nu också Ishmael Yartey. En snabb ytter med både ghananskt och portugisiskt pass.

Mest läst senaste veckan