|

Minister Saarikko: Regeringen får gå vidare med vårdreformen

NyhetsbildZoom
Familje- och omsorgsminister Annika Saarikkko meddelar på Twitter att justitiekanslersämbetet godkänner regeringens genmäle. Foto: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto
Riksdagens grundlagsutskott meddelade tidigare i juni i ett utlåtande att vårdreformen måste rättas till på flera punkter. Nu godkänner justitiekanslersämbetet regeringens förslag på åtgärder.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Familje- och omsorgsminister Annika Saarikkko meddelar på Twitter att justitiekanslersämbetet godkänner regeringens bemötande.

– Behandlingen av åtgärderna håller på och slutförs och kommer att presenteras för social- och hälsovårdsutskottet på måndag, skriver Saarikko på Twitter.

Enligt grundlagsutskottet fanns det brister i vårdreformens tidtabell och finansiering, vilket kunde äventyra både valfriheten och patientsäkerheten.

Kommentarer
|

Medborgarinitiativet om terapigaranti samlade 50 000 underskrifter – Alametsä: "Ett steg i rätt riktning"

Nyhetsbild
Alviina Alametsä (Gröna), ledamot i Helsingfors stadsfullmäktige, är initiativtagare till medborgarinitiativet om terapigaranti. På fredagskvällen nådde initiativet 50 000 underskrifter. Foto: Pressbild
På fredagskvällen samlade medborgarinitiativet för terapigaranti 50 000 underskrifter. Initiativtagaren Alviina Alametsä tror att initiativet kommer få stöd i riksdagen.

Mest läst senaste veckan