|

Federer tog 98:e titeln – "Hoppas hålla i det"

NyhetsbildZoom
Roger Federer var stabil i grästurneringen i Stuttgart. Foto: Marijan Murat/AP/TT
Roger Federer laddade för Wimbledon genom att vinna ATP-turneringen i Stuttgart.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nybakad världsetta och nu färsk turneringssegrare. Roger Federer finalbesegrade 35-rankade Milos Raonic, Kanada, i raka set, 6–4, 7–6 (7–4), och vann Stuttgarts grästurnering.

Det var den 36-årige schweizarens tredje seger på ATP-touren i år och hans 98:e titel i singel under en hittills 20-årig proffskarriär.

– Jag hoppas hålla i det här i Halle (nästa vecka) och i Wimbledon. Att vara tillbaka som världsetta ger mig också energi, säger Federer enligt BBC.

Den 20-faldige grand slam-segraren stod för tredje året i rad över Franska öppna, som avslutade i förra veckan, för att spara sig inför Wimbledon som inleds om drygt två veckor. Åttafaldige mästaren Federer, som på måndag passerar Rafael Nadal och blir ny etta på ATP-tourens världsrankning, kommer att gå in i årets tredje grand slam som en av de stora favoriterna.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan