|

Unga Sport-anfallaren tvingas avsluta karriären

NyhetsbildZoom
Jesse Rantamäki tvingas lägga ner karriären. Foto: Arkiv/Arash Matin
21-åriga yttern Jesse Rantamäki tvingas avsluta karriären på grund av hälsoskäl.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

2013 anslöt Jesse Rantamäki till Sports juniorled från S-Kiekko i Seinäjoki. Våren 2015 skrev han på för två år med representationslaget och kontraktet förlängdes med ytterligare två år i mellandagarna 2016.

Rantamäki ligadebuterade säsongen 2014–2015, men lyckades inte etablera sig som ligaspelare och förra säsongen var skadetyngd för yttern. Och nu meddelar Sport att Rantamäkis karriär är över på grund av hälsoskäl.

– Mina matcher tar slut på ett trist sätt, men det går inte att göra något åt det. Det har varit en ära att få dra på sig örntröjan och spela för publiken. Mitt örnhjärta består, säger Rantamäki i ett pressmeddelande från Sport.

– Det här är tråkigt för Jesse och för oss, men sådant här är hockeylivet ibland. Vi tackar Jesse å hela organisationens vägnar och önskar honom lycka till i framtida utmaningar, säger sportchef Markus Jämsä.

Kommentarer
|

Tredje raka förlusten för Sport – föll mot Jukurit efter straffar

Nyhetsbild
Mika Järvinen fick axla ansvaret i mål med Conrad Mölder som reservmålvakt. Sami Aittokallio fick nämligen magsjuka mitt under fredagens match mot SaiPa. Foto: Arkiv/Erik Åhman
Sport lyckades kvittera trots underläge med tre mål efter halva matchen. Men till mera än en tröstpoäng räckte det inte mot Jukurit i S:t Michel.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan