|

Unga Sport-anfallaren tvingas avsluta karriären

NyhetsbildZoom
Jesse Rantamäki tvingas lägga ner karriären. Foto: Arkiv/Arash Matin
21-åriga yttern Jesse Rantamäki tvingas avsluta karriären på grund av hälsoskäl.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

2013 anslöt Jesse Rantamäki till Sports juniorled från S-Kiekko i Seinäjoki. Våren 2015 skrev han på för två år med representationslaget och kontraktet förlängdes med ytterligare två år i mellandagarna 2016.

Rantamäki ligadebuterade säsongen 2014–2015, men lyckades inte etablera sig som ligaspelare och förra säsongen var skadetyngd för yttern. Och nu meddelar Sport att Rantamäkis karriär är över på grund av hälsoskäl.

– Mina matcher tar slut på ett trist sätt, men det går inte att göra något åt det. Det har varit en ära att få dra på sig örntröjan och spela för publiken. Mitt örnhjärta består, säger Rantamäki i ett pressmeddelande från Sport.

– Det här är tråkigt för Jesse och för oss, men sådant här är hockeylivet ibland. Vi tackar Jesse å hela organisationens vägnar och önskar honom lycka till i framtida utmaningar, säger sportchef Markus Jämsä.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Stolparna måste förlängas – annars hänger tro, hopp och kärlek för lågt

JAKOBSTAD Jakobstadsborna har funderat om inte de nya stolparna för tro, hopp och kärlek är för låga? Och jo – det är de.

Nyhetsbild
Lokalt

Järnvägen till Yxpila blir huvudled – "En förutsättning för dubbelspår"

KARLEBY Järnvägsförbindelsen till Karleby hamn klassas från och med årsskiftet som en huvudled. Hamndirektör Torbjörn Witting är glad över beslutet.

Nyhetsbild
Inrikes

Sverige lovar betala garantipension till Finland nästa år

De finländska pensionärer som har lyft svensk garantipension och är bosatta i Finland kan räkna med att få sin garantipension också nästa år, uppger FPA.

Mest läst senaste veckan