|

Unga Sport-anfallaren tvingas avsluta karriären

NyhetsbildZoom
Jesse Rantamäki tvingas lägga ner karriären. Foto: Arkiv/Arash Matin
21-åriga yttern Jesse Rantamäki tvingas avsluta karriären på grund av hälsoskäl.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

2013 anslöt Jesse Rantamäki till Sports juniorled från S-Kiekko i Seinäjoki. Våren 2015 skrev han på för två år med representationslaget och kontraktet förlängdes med ytterligare två år i mellandagarna 2016.

Rantamäki ligadebuterade säsongen 2014–2015, men lyckades inte etablera sig som ligaspelare och förra säsongen var skadetyngd för yttern. Och nu meddelar Sport att Rantamäkis karriär är över på grund av hälsoskäl.

– Mina matcher tar slut på ett trist sätt, men det går inte att göra något åt det. Det har varit en ära att få dra på sig örntröjan och spela för publiken. Mitt örnhjärta består, säger Rantamäki i ett pressmeddelande från Sport.

– Det här är tråkigt för Jesse och för oss, men sådant här är hockeylivet ibland. Vi tackar Jesse å hela organisationens vägnar och önskar honom lycka till i framtida utmaningar, säger sportchef Markus Jämsä.

Jag rekommenderar artikeln

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Utvisningarna stod Muik dyrt

ISHOCKEY Muik Hockey blev utan poäng i hemmahallen i helgen. Spelarna höll nästan jämna steg med D-Kiekko i två perioder, men i slutändan stod utvisningarna laget dyrt. Nykarlebylaget förlorade med 1–5 (1–1, 0–1, 0–3)

Nyhetsbild
Lokalt

Vasa sjukvårdsdistrikt reser till Australien för 15 600 euro

VASA I oktober åker fyra representanter för Vasa sjukvårdsdistrikt till Australien för att delta i en kongress. Totalt kostar resan drygt 15 000 euro.

Nyhetsbild
Sport

GBK fick sin revansch - slog KuFu med 3-1

Fotboll Fjärde gången gillt. GBK lyckades äntligen besegra Kuopiolaget KuFu-98.

Nyhetsbild
Lokalt
1

Gammal stenbro riskerar att förstöras

JAKOBSTAD En gammal stenbro från 1920-talet har väckt intresse i samband med byggandet av nya företagstomter vid Spituholmen, Pirilö.

Mest läst senaste veckan