VPS gör som väntat en ändring i startelvan jämfört med lördagens bortamatch mot FC Inter. Mittfältaren Juho Lähde, som åkte på en smäll mot huvudet i Åbo och vilar i kväll, ersätts av Hindrek Ojamaa som kom in i stället för Lähde i första halvlek i Åbo. Ojamaa tar plats som wingback till höger.

VPS kommer som bekant till match med en fin 1–3-seger i ryggen, och med tanke på att de flesta spelarna i truppen kan skryta med stigande formkurvor – anfallaren Douglas Caé gjorde sitt första ligamål i lördags, Sebastian Strandvall nätade två gånger och är tredje i skytteligan med sina sju mål och Jerry Voutilainen har övertygat i trebackslinjen – finns alla förutsättningar att ta säsongens tredje hemmaseger.

Ett nytt ansikte på bänken är 17-åriga mittfältaren Leevi Mäkilä, som är en av de egna produkterna som skrev på kontrakt med representationslaget i vintras. Mäkilä spelade 65 minuter när akademilaget överraskande kryssade 0–0 hemma mot jumbon PeFF i division 3 på tisdagskvällen och är nog främst med för att se och lära.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Jerry Voutilainen – Berkant Güner, Omar Jama, Aatu Laatikainen, Hindrek Ojamaa – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Aubrey David, Akseli Kalermo, Fabrice Gatambiye, Marco Privitera, Leevi Mäkilä, Ibrahima Gueye.

Avspark 18.30 i Sandviken.

IFK Mariehamn har liksom VPS haft en hel del skadeproblem och dessutom har flera spelare varit sjuka.

Det blir en del ändringar i IFK:s startelva jämfört med i lördags då RoPS vann med 1–3 i Mariehamn. Marc Nordqvist tar plats i målet i stället för Anton Lepola som blivit sjuk.

I backlinjen faller australiern Dylan Murnane, som nätade mot VPS i Mariehamn i april, bort på grund av sjukdom och in kommer i stället Thomas Mäkinen. U19-aktuella yttern Joel Mattsson var i sin tur sjuk och satt på bänken i lördags, men spelar från start i kväll i stället för svensken Pontus Åsbrink som dragit på sig en skada.

IFK har endast fyra avbytare plus reservmålvakten Dan Sjöblom på bänken.