|

VPS gästas av vingklippt IFK Mariehamn

NyhetsbildZoom
Estniska högerbacken Hindrek Ojamaa har fått sparsamt med speltid i representationslaget och spelat tre matcher med akademilaget i division 3 – och gjort ett mål. I kväll gör han sin andra ligastart för säsongen. Foto: Arkiv/Linus Lindholm
2–2 blev slutresultatet när VPS och IFK Mariehamn drabbade samman på Åland i april. Bägge lagen saknar nyckelspelare i kväll, men utgångsläget är snäppet bättre för VPS.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

VPS gör som väntat en ändring i startelvan jämfört med lördagens bortamatch mot FC Inter. Mittfältaren Juho Lähde, som åkte på en smäll mot huvudet i Åbo och vilar i kväll, ersätts av Hindrek Ojamaa som kom in i stället för Lähde i första halvlek i Åbo. Ojamaa tar plats som wingback till höger.

VPS kommer som bekant till match med en fin 1–3-seger i ryggen, och med tanke på att de flesta spelarna i truppen kan skryta med stigande formkurvor – anfallaren Douglas Caé gjorde sitt första ligamål i lördags, Sebastian Strandvall nätade två gånger och är tredje i skytteligan med sina sju mål och Jerry Voutilainen har övertygat i trebackslinjen – finns alla förutsättningar att ta säsongens tredje hemmaseger.

Ett nytt ansikte på bänken är 17-åriga mittfältaren Leevi Mäkilä, som är en av de egna produkterna som skrev på kontrakt med representationslaget i vintras. Mäkilä spelade 65 minuter när akademilaget överraskande kryssade 0–0 hemma mot jumbon PeFF i division 3 på tisdagskvällen och är nog främst med för att se och lära.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Jerry Voutilainen – Berkant Güner, Omar Jama, Aatu Laatikainen, Hindrek Ojamaa – Juha Hakola, Sebastian Strandvall – Douglas Caé.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Aubrey David, Akseli Kalermo, Fabrice Gatambiye, Marco Privitera, Leevi Mäkilä, Ibrahima Gueye.

Avspark 18.30 i Sandviken.

IFK Mariehamn har liksom VPS haft en hel del skadeproblem och dessutom har flera spelare varit sjuka.

Det blir en del ändringar i IFK:s startelva jämfört med i lördags då RoPS vann med 1–3 i Mariehamn. Marc Nordqvist tar plats i målet i stället för Anton Lepola som blivit sjuk.

I backlinjen faller australiern Dylan Murnane, som nätade mot VPS i Mariehamn i april, bort på grund av sjukdom och in kommer i stället Thomas Mäkinen. U19-aktuella yttern Joel Mattsson var i sin tur sjuk och satt på bänken i lördags, men spelar från start i kväll i stället för svensken Pontus Åsbrink som dragit på sig en skada.

IFK har endast fyra avbytare plus reservmålvakten Dan Sjöblom på bänken.

Visa fler
Kommentarer
|

Jona Nyström: Ett tag var VPS landets hetaste lag

Nyhetsbild
Jona Nyström. Foto: VBL
Till slut hade VPS inget annat alternativ än att göra ändringar i tränarteamet. Petri Vuorinen klev av, men han har fina minnen med sig från sina år vid rodret.

Mest läst senaste veckan