|

Fallande oljepriser inför Opec-möte

NyhetsbildZoom
Oljepriserna faller kraftigt inför fredagens Opec-möte i Wien. Arkivbild. Foto: Ronald Zak
En mjukare ton från Iran och varning från saudiarabiskt håll om risk för minskade lager får oljepriset att sjunka. Inför morgondagens Opec-möte i Wien har priset på Brent-oljan backat till 73,50 dollar fatet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Opec och övriga stora oljeproducenter, bland annat Ryssland, håller under fredag och lördag samtal för att lägga upp sin strategi. Ett beslut om produktionsökning med en miljon fat per dag, tros komma ut från mötet enligt källor till Reuters.

Ryssland som inte är medlem av Opec har dock föreslagit en höjning med 1,5 miljoner fat medan Saudiarabiens energiminister Khalid al-Falih har sagt att en höjning med en miljon fat behövs för att det inte ska leda till ett underskott under andra halvan av 2018.

Opec har sedan förra året verkat för att strypa världens oljeproduktion vilket i sin tur fått priset att på Brent-olja klättra ända upp till 80 dollar fatet efter att så sent som 2016 dykt ned till nivåer kring 26 dollar.

Spekulationerna inför morgondagens möte har dock fått negativ effekt och under eftermiddagen hade priset på Brent-oljan sjunkit med 1 procent medan den amerikanska WTI-oljan i sin tur tappat lika mycket och handlas för 64,69 dollar fatet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan