|

Seger för Hamilton – tillbaka i VM-ledning

NyhetsbildZoom
Lewis Hamilton i Mercedes vann dagens formel 1-tävling i Frankrike. Foto: Claude Paris
Lewis Hamilton var mannen för dagen i formel 1-loppet i Frankrike. Britten i Mercedes dominerade loppet från start till mål – och tog i och med segern tillbaka ledningen i VM-tabellen. Hamilton vann loppet före Max Verstappen och med finländaren Kimi Räikkönen på tredje plats.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Loppets stora, och egentligen enda dramatik, utspelade sig i de första kurvorna direkt efter start. Flera sammanstötningar inträffade, bland annat mellan Sebastian Vettel i Ferrari och Hamiltons stallkamrat Valtteri Bottas.

Vettel blev av med vingen på bilen och Bottas fick punktering. Båda kunde dock fortsätta racet efter depåbesök, men möjligheterna till en pallplats försvann för båda förarna. Vettel dömdes dessutom till vållande av kontakten mellan de båda och straffades med fem sekunders tidstillägg. Vettel, som hade VM-ledningen inför tävlingen i Frankrike, lyckades trots allt köra upp sig till femte plats medan Bottas slutade sjua.

Svenske Marcus Ericsson i Sauber gjorde säsongens bästa kval i lördags och startade som 15:e man. Ericsson kunde dock aldrig blanda sig i kampen om VM-poängen utan slutade på 13:e plats. Stallkamraten Charles Leclerc slutade tia och fick med sig en poäng.

Söndagens tävling i Frankrike var starten på en intensiv period i formel 1 med fem tävlingar på sex veckor. Redan nästa vecka avgörs Österrikes GP.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Ohelig allians styr Sverige i framtiden

Det politiska kompromissandet har av allt att döma kommit för att stanna i Sverige, åtminstone så länge de etablerade partierna är inriktade på att hålla Sverigedemokraterna i kylan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan